Wednesday, October 10, 2007

Ο Μέγας Αναβολικός

Οι αθλητικές εφημερίδες στην Ελλάδα ανήκουν σε ένα δικό τους σύμπαν: σουρεαλιστικό, φαντασιακό, καφενειακού τύπου, αλλά πάντα με μια εσάνς «ανήκομεν εις την Δύσιν»- όσο μπορεί αυτό να στηρίζεται στην προφορά του Αλέξη Σπυρόπουλου. Σαν φραπουτσίνο στο καφενείο ‘Ο Έλατος’. Συγκοινωνούντα δοχεία με τον πολιτικό τύπο, αλλά κάπου εκεί στην ένωση, ένα σωληνάκι τροφοδοτεί το αθλητικό κομμάτι με δόσεις Tales from the Crypt, New York Post και Twilight Zone μαζί.



Διαβάζω σήμερα στο πρωτοσέλιδο του ‘Φωτός’, κατά την άφιξη στο αεροδρόμιο του νέου σέντερ του Ολυμπιακού: «ΤΖΑΚΣΟΝ: ΟΛΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΘΡΥΛΟ!».
Φαντάζομαι τον δίμετρο Αμερικανό με το που πατά το πόδι του στην Ελλάδα, στο πρώτο μικρόφωνο που του κολλάνε στο πρόσωπο να δηλώνει: «Ola gia ton Trilo!». Η θυσία στην ομάδα δε γνωρίζει σύνορα.





Σημερινός ‘Φίλαθλος’, Ηλίας Μπαζίνας / Χωρίς παρωπίδες (η ορθογραφία, του άρθρου):

«Διαβάζω πως η Μάριον Τζόουνς κλήθηκε να δώσει πίσω τα χρυσά μετάλλια μετά από κάποια «δίκη», στην οποία «ωμολόγησε» ότι ήταν ένοχη χρήσης απαγορευμένων ουσιών. Γεγονός για το οποίο ζήτησε συγγνώμη από το φίλαθλο κόσμο. ΚΑΚΩΣ! Ο «φίλαθλος κόσμος» χρωστάει να ζητήση συγγνώμη από τη Τζόουνς και τα άλλα, αμέτρητα, θύματα του ΨΕΥΤΟΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ!»

Η Μάριον Τζόουνς λόγω ντοπαρίσματος τιμωρείται με αποκλεισμό, χάνει τα μετάλλιά της, από τα οποία ένα πιθανόν να καταλήξει στα χέρια της Κατερίνας Θάνου (ως δεύτερης σε τελικό). Αν αυτό το γεγονός από μόνο του δεν είναι σενάριο κωμωδίας, δεν ξέρω τι είναι. Τι κρίμα που η Κατερίνα θα χάσει μια τέτοια τιμή εξαιτίας ενός αδέξιου οδηγού μοτοσικλέτας.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home








eXTReMe Tracker