Friday, October 12, 2007

ζόμπι


Ακούω εδώ και ώρα το ‘Cosmo Galactic Prism’, τη συλλογή του Prins Thomas για την Eskimo Records. Ο ρυθμός κυλάει επί μακρόν σ’αυτό το συνεχές υπερ-κουλ disco house, αλλά τίποτα δε με ξεσηκώνει. Δεν είναι τόσο καλός ο δίσκος όσο το (έξοχο για το είδος) ‘Reinterpretations’ του Prins Thomas με τον Lindstrøm (επίσης για την Eskimo), όμως εκεί στο 2ο cd, σαν τη μύγα μες στο γάλα ξεχωρίζει το ‘Sapphire’, αυτός ο disco prog rock ύμνος των Zombi.

Οι Zombi είναι δύο αμερικανοί, ο Steve Moore κι ο A.E.Paterra*. Η μουσική τους άνετα θα μπορούσε να είναι από κάποιο σάουντρακ ταινίας του John Carpenter, ή από ιταλικό horror του Dario Argento και του Lucio Fulci. Οι ίδιοι εξάλλου δηλώνουν ως επιρροή τους τους (τρομερούς) Goblin, τον Carpenter, αλλά και τους Van Halen και τους Boston(!). Ο Steve Moore έχει κάνει μουσική για φιλμ, ενώ σύντομα θα κυκλοφορήσει το πρώτο του προσωπικό άλμπουμ ‘The Henge’ στο ίδιο ύφος- οι Zombi πέρσι έκαναν περιοδεία με τους Maserati.

Μετά το (επηρεασμένο από το έργο του Carl Sagan) ‘Cosmos’ του 2006 (με τίτλους κομματιών όπως ‘Orion’ και ‘Cassiopeia’), κυκλοφόρησαν το ‘Surface to Air’, που περιέχει τα εξαιρετικά ‘Legacy’ και ‘Digitalis’. Ο ήχος τους είναι γεμάτος από synths, φέρνει στο νου τους πρώτους δίσκους των Genesis και το AM rock των ‘80s. Στο site τους δίνουν αρκετά sound clips: orion, sequence 2, twilight sentinel. Ένοχη απόλαυση.



zombi.us



[*αέρα πατέρα]

4 Comments:

Blogger silent stelios said...

Οι zombi θυμιζουν λιγο klaus schulze ή ειναι η ιδεα μου; Οι δισκοι τους παντως ειναι μαλλον πιο δυσκολο να τους βρεις απο αυτους των αερα πατερα, ολοι limited edition ειναι.

12/10/07 02:39  
Blogger schottkey said...

Αμέ, και Klaus Schulze και Tangerine Dream και Yes.
Είναι δύσκολο όντως να βρεις δίσκους τους («The Digitalis 12" has sold out in pre-sales»-!), αν θες κανέναν σε mp3 μορφή, ξέρεις..

(btw τώρα που το σκέφτομαι, κι εσύ ζόμπι είσαι που γυρνάς τέτοιες ώρες στα μπλογκ..)
:)

12/10/07 09:53  
Blogger silent stelios said...

Bingo! Δες και τα mix αυτου του τυπου για περισσοτερα kosmische vibes.
jonny5

(ασε, παραλιγο να δω και το μπασκετ χθες!)

12/10/07 12:21  
Blogger schottkey said...

Χα! Κι εγώ σκεφτόμουν να το δω (ευτυχώς δεν, γιατί διασυρθήκαμε), στις 4 κοιμήθηκα.. (μη ρωτάς)
Το πρώτο mix κατεβαίνει..

12/10/07 13:09  

Post a Comment

<< Home








eXTReMe Tracker