Thursday, December 11, 2008

schott:08 key:12

Υπήρξα ασυνεπής στο εν λόγω μπλογκοπαίχνιδο τις τελευταίες ημέρες, το ομολογώ. Αλλά με όσα βλέπω, ακούω και διαβάζω γύρω μου, μόνο διάθεση δεν είχα για να γράψω για μουσική (πόσο μάλλον να αιτιολογήσω το γιατί μ'άρεσε κάτι ή όχι). Anyhoo- τα χρωστούμενα:


#12. Peter Bjorn and John-Seaside Rock [Wichita]
Η μεγάλη κι απότομη μεταμόρφωση. Οι Peter Bjorn and John είναι Σουηδοί. Με το ‘Writer's Block’ το 2006 αναβίωσαν τη σουηδική ποπ- ειδικά με το κομμάτι ‘Young Folks’ ακούστηκαν παντού. Στο ‘Seaside Rock’ κάνουν μια μεγάλη στροφή, κι αφήνουν πίσω τους τα χαρακτηριστικά που τους έκαναν γνωστούς: τα «χαρούμενα» φωνητικά, τα catchy ρεφραίν και τη sunshine pop της Καλιφόρνια. Το άλμπουμ είναι σχεδόν όλο instrumental, με περίεργα λεκτικά αποσπάσματα να διακόπτουν τη ροή (ή να την ξεκινούν), και πολύ όμορφες μελωδίες. Μέχρι και chill out το λες! Ουπς, αναιρώ το τελευταίο, το πρώτο κομμάτι του δίσκου ονομάζεται ‘Inland Empire’..


Το χειρότερο #12. The Residents-The Bunny Boy [Mute]. Δεν έχουν ανάγκη βέβαια οι Residents από κάτι τέτοιο, η δισκογραφία τους μόνο, τα λέει όλα. Στο ‘Bunny Boy’ όμως ελάχιστα λειτουργούν, το σύνολο μοιάζει ξεκούρδιστο. Κι αυτό γιατί υποθέτεις πως πρέπει ταυτόχρονα να βλέπεις και την παράσταση με τον ομώνυμο τίτλο που δημιούργησαν. Όσοι όμως την παρακολουθήσαμε στο Παλλάς φέτος, φύγαμε μάλλον βαριεστημένοι.. (το λιγότερο)



More of this game.

Also: ΑΙΣΧΟΣ να ψηφίζονται οι Air France ενώ είναι ΕΡ.
gone4sure ανακαλέστε παρακαλώ, τα μιλήσαμε τα συμφωνήσαμε, όχι ΕΡ μέσα. Θα κάνω πορεία έξω απ’το μπλογκ.

Labels:

0 Comments:

Post a Comment

<< Home








eXTReMe Tracker