Friday, June 26, 2009

The Greatest

Για το ‘Ben’, για το άφρο μαλλί, για το ‘Rockin Robin’, για τον αμίμητο χορό, για το ‘Say Say Say’ με τον Paul, για την κιθάρα του Eddie Van Halen στο ‘Beat It’, για την εμφάνιση στα 25 χρόνια της Motown και για το λευκό γάντι, για τα φωτισμένα τετράγωνα του ‘Billie Jean’, για τις λευκές κάλτσες, για τα μαγικά άλμπουμ με τον Quincy Jones (“I've lost my little brother today, and part of my soul has gone with him"), για τη διαφήμιση της Pepsi και τη φωτιά που είχαν πάρει τα μαλλιά του (και τη σάτιρα του Neil Young στο ‘This Note’s For You’), για το ‘ABC’, για το ‘I Can’t Help It’, για την εμφάνιση με τη Madonna στα Όσκαρ (“I can’t stop crying over the sad news,” Madonna says. “I have always admired Michael Jackson. The world has lost one of the greats, but his music will live on forever), για το βίντεο του Thriller’, για τοI Want You Back’, για την εμφάνιση με τον James Brown και τον Prince, για το στραβό χαμόγελο και την παιδική φωνή, για το κλιπ του ‘Liberian Girl’ σε καρέκλα σκηνοθέτη, για τον Bubbles, για τον σεβασμό του Glastonbury, για όλο το ‘Thriller’ και το ‘Off The Wall’ που εξακολουθώ να λατρεύω. Ήταν όντως ο βασιλιάς της ποπ. Κι ο σπουδαιότερος (σε μεγάλη κλίμακα) των ‘80s μαζί με τον Prince και τη Madonna. R.I.P. Jacko.

5 Comments:

Blogger Stratos Bacalis said...

Off the wall!

26/6/09 20:40  
Blogger schottkey said...

Σκέφτομαι: ανέφερα πως ο Jackson μαζί με τον Prince και τη Madonna ήταν οι μεγαλύτερες προσωπικότητες σε μαζική κλίμακα των '80s, και πραγματικά δεν υπάρχει κανείς τραγουδιστής/μουσικός που να τους έφτασε, ή καν να τους πλησίασε σε δημοτικότητα μετά το 1989. Κανείς.
Απ’τα eighties και μετά, η μουσική έχει μετατοπιστεί σε επίπεδο κατηγορίας, label, ετικέτας, ήχου, και όχι προσώπου/προσωπικότητας.

Κι ότι, ο Michael Jackson, σε αντίθεση με τους άλλους δύο, δεν είχε ποτέ ευθεία αναγνώριση στους εναλλακτικούς/«ποιοτικούς» κύκλους. Ο Prince πάντοτε αναγνωριζόταν ως σπουδαίος μουσικός, είχε και τις προστριβές με τις δισκογραφικές, ήταν πάντα πιο low profile, μυστήριος. Η Madonna στα ‘90s με τις συνεργασίες με William Orbit, Mirwais, Bjork, Massive Attack, κατόρθωσε κι έχτισε ένα «ποιοτικό» προφίλ, αφήνοντας πίσω το αθώο ποπ κορίτσι. Ο Jackson στηριζόταν μόνο στο ταλέντο του..

Μου φαίνεται ότι ο Michael Jackson άφησε μεγάλη καριέρα πίσω του- κι έφυγε μόλις στα 50. Μοιάζει να πέτυχε τόσα πολλά, σε τόσα λίγα χρόνια (συνολικά). Λογικό, όταν μπαίνεις στις μπίζνες από 4 ετών..

28/6/09 00:57  
Anonymous Anonymous said...

people will write volumes about him, so much to say, the age of the image and the age of excess claims its biggest martyr yet.

salutations!

kinderpop

29/6/09 12:24  
Blogger schottkey said...

MJ was a sad, sad boy.
He missed a childhood and now he’s missed his old age.

29/6/09 17:52  
Anonymous Anonymous said...

it's such a tragedy
i can't stop thinking about it
τοσοι παραμετροι
i hope he finds some peace
wherever he's gone

kinderpop

30/6/09 02:04  

Post a Comment

<< Home








eXTReMe Tracker