Wednesday, December 19, 2007

schott:07 key:02

Πλέον φτάσαμε στο #2, όλοι έχουν ανοίξει τα χαρτιά τους, οπότε οι επιλογές είναι πάνω κάτω προβλέψιμες- αλλά αυτό είναι και ωραίο από μια άλλη οπτική. Πολύ καλές οι επιλογές όσων συμμετείχαν στην ψηφοφορία (well done guys+dolls), σίγουρα κάποια άλμπουμ που άκουσα αυτές τις μέρες και όσα θα ακούσω μέχρι το τέλος του χρόνου θα μπορούσαν να μπουν στα ‘καλύτερα’. Πέρσι «έχασα» κάποια πολύ καλά στο μεσοδιάστημα ’06-’07, τα ακόλουθα του 2006 άνετα έμπαιναν σε ‘λίστες’:

Convextion-Convextion [Down Low Music)
Amy Winehouse-Back to Black [Universal]
Clint Mansell-The Fountain [Nonesuch]
Joy Denalane-Born and Raised [Nesola]
Andy Stott-Merciless [Modern Love]
Bat for Lashes-Fur and Gold [Parlophone]

EP, κομμάτια και soundtrack σε επόμενο ποστ.



#2. Songs Of Green Pheasant-Gyllyng Street [FatCat]
Ο αγαπημένος μου ροκ δίσκος του 2007 δεν μπήκε σε καμία λίστα καλύτερων της χρονιάς. Δεν δόθηκε δωρεάν για download από το site τους (δεν έχουν καν site). Είναι μια αυστηρά προσωπική επιλογή, μιας και μου θυμίζει το ’07 όσο τίποτα άλλο. Με συντρόφευσε σε στιγμές που το είχα ανάγκη, μου δημιούργησε ανάγκη να το ακούω εκεί που δεν υπήρχε. Το ‘West Coast Profiling’ έφερε τον χειμώνα από τον Ιούλιο.

Songs Of Green Pheasant-West Coast Profiling


σχετικό ποστ: a sketch for maenporth



Το χειρότερο #2. MIKA-Life In Cartoon Motion [Universal]
Όπως έγραψα και σ’άλλο ποστ, η εμπορική ποπ δε με ενοχλεί καθόλου. Δεν ξέρω όμως τι είναι αυτό που με απωθεί τόσο πάνω στον Mika. Οι τσιρίδες που βγάζει στο ‘Grace Kelly’; Το πιο-light-από-light υπόβαθρο της μουσικής του, που έχει στηθεί επίτηδες έτσι ώστε να ακούγεται φτηνό όσο ένα κινέζικο τρανζιστοράκι; Τα παρδαλά ρούχα (στα όρια του kitsch); Μου θυμίζει κάτι ψώνια που βγαίνουν στα μεσημεριανά δικά μας και λένε «να σας τραγουδήσω κάτι; Λοιπόόόόόν θα σας πω ένα τραγούδι της Αλίκης Βουγιουκλάκη από την αξέχαστη ταινία..»



Δες επίσης: 2006, 2005

Labels:

7 Comments:

Anonymous Anonymous said...

wow. O Mika sto #2 Worst?
Se mia epoxh pou ta nice tunes einai toso dysevreta? Allo to 'not my cup of tea' kai allo h diapompeush... eisai poly kakos!
:-)

19/12/07 15:25  
Blogger Stratos Bacalis said...

Ειναι είναι! Δεν είναι για εικοσάδα το παιδί αλλά όχι κι έτσι!

19/12/07 16:04  
Blogger schottkey said...

Βρε παιδιά, η όλη λίστα σαφώς και είναι μια “my cup of tea” υπόθεση. Αν ζητούσαμε τα αντικειμενικά καλά, θα έβγαινα να κάνω γκάλοπ, δε θα έγραφα αυτά. Με τον MIKA απλά έχω θέμα, δεν τον μπορώ, κι αυτό προσπάθησα να εξηγήσω.

Και σας το λέει αυτό κάποιος που ζει για τα “nice tunes” κι απολαμβάνει πολύ την ποπ. 6 ποστ πιο κάτω είναι ένα ποστ με την Rihanna.
Διαπόμπευση δεν είναι με τίποτα, αν δεν κάνουμε και λίγο πλάκα όλο αυτό με τις λίστες θα βγει πολύ σοβαροφανές και δεν το μπορώ με τίποτα..

20/12/07 00:12  
Blogger m.hulot said...

τι ωραίος δίσκος στο 2! τον είχα ξεχάσει τελείως. νομίζω ότι είναι η πιο ωραία λίστα απ' όλες όσες έχω δει, και του χρόνου m8.

20/12/07 01:37  
Anonymous Anonymous said...

ma ki egw me xamogelo to ekana to sxolio re sy.
ante kales giortes! cheers

20/12/07 13:06  
Blogger schottkey said...

m.hulot,
thanx man. είναι δίσκος για λίγους (ευτυχώς ή δυστυχώς). Και του χρόνου καλύτερα :)

mad hatter,
χαίρομαι που κατάλαβες πως ήταν θέμα πλάκας και μόνο. Καλές γιορτές mate

20/12/07 13:14  
Anonymous Anonymous said...

indeed :-)

21/12/07 00:27  

Post a Comment

<< Home








eXTReMe Tracker