Monday, April 13, 2009

Αποδελτίωση


«η προσπάθεια να ξεριζωθεί η θρησκεία οδηγεί μόνο στην επανεμφάνισή της με πιο χονδροειδείς και υποβαθμισμένες μορφές»
________

«Το καλύτερο για μας είναι να “σαπίσει” ο Καραμανλής για κανένα χρόνο ακόμη, να φάει και όλα τα δύσκολα και μετά να έλθουμε εμείς». Κορυφαίο στέλεχος της Ν.Δ. πάλι υποστήριζε πως «το καλό σενάριο είναι να γίνουν τώρα εκλογές, να τα κάνει θάλασσα ο Γιώργος γιατί τα πράγματα είναι παρά πολύ δύσκολα και του χρόνου την άνοιξη μπορεί να ξανακερδίσουμε τις εκλογές». Κοινό σημείο στις ενδόμυχες επιθυμίες και των δύο να βουλιάξει λίγο παραπάνω ο τόπος και αυτό να τους ωφελήσει κομματικά. [..]
Οι περισσότεροι ειδήμονες του ΠΑΣΟΚ μονολογούν «ο Θεός να βάλει το χέρι του αν αναλάβουμε τώρα» και οι πιο κυνικοί, όπως είπαμε, προσεύχονται να περάσει όλο το τσουνάμι της κρίσης με τη Ν.Δ. στην εξουσία.
________

Το υπουργείο χωρίς καν να διαμαρτυρηθούν, αποφάσισε στις αρχές της εβδομάδας να τους ευεργετήσει: ο κ. Ευ. Στυλιανίδης ανακοίνωσε πως μέχρι του χρόνου τέτοια εποχή (που είναι βέβαιον πως οι εκλογές θα έχουν γίνει), οι οδηγοί «με τα κίτρινα» θα θησαυρίσουν: τα κόμιστρα θα έχουν αυξηθεί 100%, το αντίτιμο για τα τηλεφωνικά ραντεβού θα απογειωθεί, και τα ταξί θα τσαλαβουτούν με τον νόμο σε κάποιους απ’ τους λεωφορειόδρομους κι ας σκίζουν οι συγκοινωνιολόγοι τα πτυχία τους. Ολα αυτά, στο πλαίσιο μιας «συμφωνίας κυρίων», όπως ανήγγειλε το υπουργείο. Οσο για το ποιοι είναι οι «κύριοι» της άλλης πλευράς... Το 15% των ταξιτζήδων στην Αθήνα δεν έχει καν δίπλωμα ή άδεια οδήγησης!
________

Το να διαβάσει κανείς το μυαλό του Κιμ Γιογκ Ιλ είναι σαν να ψάχνει μαύρη γάτα σε σκοτεινό δωμάτιο, χωρίς καν να ξέρει αν η γάτα είναι μέσα.
________

«Μακράν ο χειρότερος σε κατάσταση ποταμός από όσους έχουν ελεγχθεί» χαρακτηρίζεται λίγες μέρες μετά ο Ασωπός από τους μελετητές του Ελληνικού Κέντρου Θαλασσίων Ερευνών (ΕΛΚΕΘΕ) που ανέλαβε έργο ελέγχου για λογαριασμό του ΥΠΕΧΩΔΕ εξετάζοντας τα ύδατα με βιολογικές παραμέτρους και όχι με απλές αναλύσεις.
Το μοναδικό ζωντανό στοιχείο που βρήκαν οι επιστήμονες στο νερό του Ασωπού είναι η κόκκινη προνύμφη ενός συγκεκριμένου είδους μύγας, η οποία είναι η μόνη που μπορεί να επιζήσει σε συνθήκες μηδενικού οξυγόνου. Το ΕΛΚΕΘΕ κατέληξε στο συμπέρασμα ότι είναι επικίνδυνη όχι μόνο η άρδευση αλλά και η παραμικρή επαφή με τα βοθρολύματα του Ασωπού.
Η μελέτη καταγράφει συγκεντρώσεις εξασθενούς χρωμίου έως και 148 μικρογραμμάρια ανά λίτρο, από τα οποία τα 2/3 καταλήγουν στον υδροφόρο ορίζοντα. Παράλληλα, οι ειδικοί χαρακτηρίζουν το νερό ακατάλληλο για άρδευση εξαιτίας των βαρέων μετάλλων που ανιχνεύονται με τις αναλύσεις. Τα ευρήματα είναι αποκαλυπτικά. Εντοπίζεται βάριο 18.000 μgr με όριο 0 (!), νικέλιο 31 μgr ανά λίτρο με όριο 20, κοβάλτιο 30 μgr με όριο 0, σίδηρος 420 μgr ανά λίτρο με όριο 200 και μαγγάνιο 157 μgr ανά λίτρο με όριο 50!


Και:
Μαγική εικόνα... Η όψη του Ασωπού, όπου μετέβησαν χθες σε προγραμματισμένη επίσκεψή τους τα μέλη της Επιτροπής Περιβάλλοντος της Βουλής, δεν θύμιζε σε τίποτα εκείνη των προηγούμενων ημερών. Για την ακρίβεια, δεν θύμιζε καν βιομηχανικό ποτάμι!
Ο γενικός γραμματέας Περιβάλλοντος του ΥΠΕΧΩΔΕ κ. Ευάγγελος Μπαλτάς παραδέχθηκε στο περιθώριο της επίσκεψης ότι την προηγούμενη ημέρα «στρώθηκε» χαλίκι ώστε να μη... λασπωθούν οι βουλευτές μας, ωστόσο μυστήριο παραμένει το πώς εν μια νυκτί είχαν ισοπεδωθεί οι καλαμιώνες και είχαν «εξαφανιστεί» οι μπούκες των εργοστασίων. «Το νερό σου ’ρχόταν να το πιεις!» όπως λέει χαρακτηριστικά στην «Κ» εις εκ των χθεσινών «επισκεπτών» των Οινοφύτων.


Τόσο σου’ρχεται να το πιεις, όπως το νερό που έβγαινε απ’τη βρύση μου προχτές: μαύρο. Και με essence βόθρου.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home








eXTReMe Tracker