Friday, April 10, 2009

party for your right to fight


Bruce Lee vs. Chuck Norris. Απ’το ‘Way of the Dragon’, 1972. Classic. Έχει και commentary. Αξίζει να ψάξεις και το ‘Enter the Dragon’ του 1973, με μουσική Lalo Schiffrin. Σ’εκείνο το φιλμ ο Bruce Lee φοράει την κλασική κίτρινη φόρμα που έβαλε στην Uma Thurman ο Tarantino.


Star Trek. Απ’το επεισόδιο ‘Amok Time’, 1967. Ο Spock επιστρέφει στον πλανήτη Vulcan. Όμως η μάχη του Kirk κλέβει την παράσταση. Υπνωτικές κινήσεις- πέφτεις σε trance.


Daniel-san. Το χτύπημα του αιώνα. Και σε slow motion. Αν κι η σωστή εκδοχή είναι αυτή:




‘Adisaya Piravi’. Το cult.


‘L’executeur’. Ninja με μουστάκι. Αυτό και μόνο θα αρκούσε. Πόσο μάλλον το «ninja με μουστάκι εναντίον afro ninja».


Εδώ τα πράγματα σοβαρεύουν. Η υποκριτική τέχνη φτάνει σε δυσθεώρητα ύψη. Την τελική σκηνή θα τη ζήλευε κι ο Argento. ‘Unbreakable’.


‘The Story of Ricky’. Κι εδώ το αίμα τρέχει αβίαστα. Η σκηνή με τον «στραγγαλισμό», ό,τι πιο cult έχω δει.

3 Comments:

Anonymous .gif said...

Bruce Lee με Chuck Norris πρεπει να το εχω δει χιλιαδες φορες οταν ημουν 10-12 χρονων,βασικα ολες του Bruce Lee,τωρα που το σκεφτομαι,να ναι καλα το πρωην video club του πατερα.επος!

ομως τωρα "L'Executeur"..

10/4/09 15:36  
Blogger schottkey said...

Κορυφαίο το Bruce vs. Chuck. Κι εγώ πιτσιρικάς τα είχα δει αυτά, μαζευόμασταν σε σπίτια και βλέπαμε ένα φιλμ καράτε-ένα θρίλερ (όπως ένα καράτε-ένα τσόντα).

Νομίζω θα ποντάρω τα λεφτά μου στο 'Story of Ricky'..

11/4/09 00:57  
Blogger schottkey said...

Ω, με τοποθετήσατε εκεί που ανήκω.

Αν κι είχα βρει αυτό το βίντεο μήνες πριν και το μοίραζα από δω κι από κει στο net, η αλήθεια είναι πως δεν πέρασε καν απ'το νου μου να το προσθέσω, σχετικά με το θέμα 'fight' πάντα.

Η άχρηστη πληροφορία του μήνα φυσικά, είναι ότι την αρκούδα εδώ την κάνει ο Ανέστης Βλάχος, ο οποίος μάλιστα έλεγε πότε θα τελειώσει η σκηνή για να βγάλει από πάνω του τη φλοκάτη.

24/4/09 17:39  

Post a Comment

<< Home








eXTReMe Tracker