Wednesday, February 18, 2009

stoned autopilot


got to be there Σε όσους αρέσει να διαβάζουν για μουσική (εκτός απ’το να ακούνε): ένα πολύ ενδιαφέρον ποστ από το μπλογκ Bass and Superstructure (το οποίο μπορεί να είναι ώρες ώρες υπερεκλεκτικό αλλά είναι εξίσου to the point), στο οποίο γίνεται κι αναφορά στην εξόφθαλμη ομοιότητα του ‘My Girls’ των Animal Collective με το ‘Your Love’ του Frankie Knuckles.

ben Kirk Degiorgio’s ‘It’s Raining Tunes’: How would you feel about a scenario where every single piece of music ever made, was made available for streaming from a cloud at MP3 quality with the option to download?

music & me Οι Beastie Boys γιορτάζουν τα 20 χρόνια από την κυκλοφορία του ‘Paul’s Boutique’, που εκτόξευσε τη χρήση samples στην toomuchsphere. Ενδιαφέρον έχει το audio commentary για το άλμπουμ, με τα σχόλια της μπάντας- το κατεβάζεις εδώ. Στο site έχει κι ένα old school παιχνίδι ping pong.

forever, michael Μιλώντας για samples, πολύ καλή είναι η έκδοση με τα κομμάτια που «έκλεψαν» στη διάρκεια της καριέρας τους οι Massive Attack ‘Protected Massive Samples’. Όλα στο ίδιο σημείο γυρίζουν.



off the wall Τα φετινά remix (pass: nodata.tv) στο ‘Tessio’ του Luomo δεν προσφέρουν τίποτα το συγκλονιστικό. Μάλλον επιβεβαιώνουν την άποψή μου ότι το original είναι από τα καλύτερα vocal house κομμάτια ever.

thriller Ένα μικρό, χαζό mime quiz, από το Quietus.

bad Συμπάθειες: Nite Jewel, Datahata (ό,τι πιο κοντά στον ήχο του Gerard Donald άκουσα πρόσφατα), Miwon (το ‘A to B’ είναι από τα πολύ καλά ambient των τελευταίων μηνών). Και τρία ωραία mix από το bodytonicmusic: Metro Area, Shed, Luciano.

dangerous Επαναληπτικά μαθήματα: Donny Hathaway-‘Everything Is Everything’ (η πιο αδικημένη soul φωνή), Marvin Gaye-‘Here My Dear’. Λίγα πράγματα γράφτηκαν για τον θάνατο του John Martyn στα ελληνικά μέσα. Και νόμιζα ότι η φολκ ήταν της μοδός, του πούστη..

invincible Μια πολύ καλή διασκευή στο ‘Can’t Tell Me Nothing’ του Kanye West, από τους Francis and the Lights.

pic: mike garlington



2 Comments:

Anonymous Anonymous said...

πολυ ενδιαφερον post σημερα,special thanks για το bassandsuperstructure blog που δεν το ηξερα και φαινεται φοβερο..

20/2/09 16:46  
Blogger schottkey said...

Θενξ .gif
Το Bass and Superstructure έχει ενδιαφέρον- αν σ’αρέσουν οι crossover αναλύσεις τσέκαρε και τα διάφορα blog του Simon Reynolds, έχει άπειρο υλικό..

20/2/09 21:26  

Post a Comment

<< Home








eXTReMe Tracker