Thursday, December 18, 2008

schott:08 key:04


#4. Morgan Geist-Double Night Time [Environ]
Οι Junior Boys δεν είχαν κυκλοφορία το 2008. Είχε όμως το έτερον ήμισυ των Metro Area, και με το junior boy Jeremy Greenspan συνεπίκουρο έβαλε τα πράγματα στη θέση τους. Ουσιαστικά με καταγωγή το New Jersey, αλλά ψυχή απ’το Detroit, o Geist επηρεασμένος από τα ‘80s των New Order και των Depeche Mode καταθέτει εδώ ένα άλμπουμ ηλεκτρονικής pop που έρχεται από το μέλλον. Synths κλεμμένα από τα συρτάρια του Derrick May, κρυστάλλινη παραγωγή (η καλύτερη της χρονιάς, σε καλό ηχοσύστημα φεύγεις σε άλλη διάσταση), βάλε και τα ice cold φωνητικά του Greenspan κι η ζημιά έχει γίνει. Χαίρομαι που το εκτίμησε άλλος ένας φίλος στον οποίο το πρότεινα, και μπήκε στα 20 της χρονιάς. Όπως επίσης και αυτό που βρίσκεται στο #3 μου (απ’ό,τι φαίνεται)- γιατί η μουσική είναι για να την μοιράζεσαι. Το ‘Ruthless City’ είναι η αναγωγή του ‘Heartbreak City’ στα ‘00s:

Morgan Geist (feat. Jeremy Greenspan)-Ruthless City


Το χειρότερο #4. The Bug-London Zoo [Ninja Tune]. Ο “i love to hate” δίσκος μου του 2008, πήρε αποθεωτικές κριτικές και όποιος θέλει να είναι «μέσα στα πράγματα» τον αναφέρει. Άραγε, πόσοι άκουσαν το συγκεκριμένο άλμπουμ πάνω από μία φορά; Γιατί καμία τομή δεν έφερε στο πολύπαθο dubstep, καμία ουσιαστική σύνδεση δεν έχει με το dub των ‘70s, κι οι dancehall αναφορές του στο ζύγι κλέβουν, γιατί δείχνουν ragga. Οικονομία ιδεών δεν ξέρει τι θα πει ο Bug, ρίχνει όλα τα υλικά στο καζάνι χωρίς σκέψη κι ειρμό- αλλά η σούπα λάσπωσε. Ο Kevin Martin ήταν το έτερον ήμισυ των πάλαι ποτέ Techno Animal. Ευτυχώς το άλλο μέλος, ο Justin Broadrick, έχει τους Jesu. You can't judge a dubhead by its dreadlocks..

Labels:

3 Comments:

Anonymous Anonymous said...

μαλλον θα συμφωνησω για bug. αν και θα του δωσω καποιες ευκαιριες ακομα. νομιζω δε οτι η προταση "Οικονομία ιδεών δεν ξέρει τι θα πει ο Bug" ειναι ακριβως η ουσια.

18/12/08 09:37  
Blogger ci said...

Εντελώς όμως (η αναγωγή..). Ωραία, ξεκόλλησα για λίγο από το blind!

18/12/08 16:28  
Blogger schottkey said...

oksikemia,
άκουσα χτες το ‘London Zoo’ άλλη μια φορά, λέω, μπας και..
Λοιπόν είναι μάλλον το χειρότερό μου για φέτος, αδικώ όσα έχω στα 3 πρώτα “worst”.

Citronella,
Στο ‘Blind’ έμεινες; Ακόμα κι ο Antony είδε το φως του..

19/12/08 22:15  

Post a Comment

<< Home








eXTReMe Tracker