Sunday, June 29, 2008

κατάλοιπα θερινών αναγνώσεων


Αντιγράφω, από ‘Τα Νέα’:

Αυτοκτόνησε ο δημοσιογράφος - σίριαλ κίλερ γυναικών

ΤΕΛΟΣ που θυμίζει ταινία τρόμου είχε ο Σκοπιανός δημοσιογράφος ο οποίος σκότωνε ηλικιωμένες γυναίκες και στη συνέχεια έκανε ρεπορτάζ για τους φόνους στην εφημερίδα όπου εργαζόταν. «Ο Βάντο Τάνεσκι, 56 ετών, βρέθηκε νεκρός με το κεφάλι του βυθισμένο σε έναν κουβά με νερό», δήλωσε ο εκπρόσωπος της Αστυνομίας Ίβο Κότεφσκι.
Ο δημοσιογράφος κατηγορείτο για τους φόνους τουλάχιστον τριών γυναικών και εθεωρείτο ύποπτος για τον θάνατο μίας ακόμη η οποία αγνοείται. Κίνησε τις υποψίες όταν δημοσίευσε λεπτομερή στοιχεία για τον θάνατο αυτών των γυναικών, τα οποία δεν είχαν ανακοινωθεί από την Αστυνομία. Συνελήφθη την Παρασκευή στο σπίτι του, στην πόλη Κίτσεβο, 120 χλμ. νοτιοδυτικά των Σκοπίων. Η Αστυνομία έπειτα από έρευνες στο σπίτι του και στο εξοχικό του αποκάλυψε τα φρικτά εγκλήματα. Τα πτώματα των γυναικών βρέθηκαν τεμαχισμένα μέσα σε σακούλες νάιλον οι οποίες ήταν κρυμμένες σε διαφορετικά μέρη. Τα στοιχεία δείχνουν πως οι γψυναίκες είχαν κακοποιηθεί σεξουαλικά και τους είχε ασκηθεί βία αφού ο δολοφόνος τις στραγγάλισε και τύλιξε τα πτώματα με καλώδιο τηλεφώνου. Η ανάμειξη του Τάνεσκι στους φόνους επιβεβαιώθηκε μάλιστα έπειτα από ειδική εξέταση DΝΑ.


(Με ένα γρήγορο ψάξιμο βρίσκεις πως το όνομα του δημοσιογράφου ήταν Βλάντο Τάνεσκι) .

Είμαι βέβαιος, πως αν έβλεπα όλα τα παραπάνω να εκτυλίσσονται σε ένα φιλμ του Hollywood, θα σκεφτόμουν χωρίς δεύτερη σκέψη πόσο τραβηγμένο είναι το σενάριο, στα όρια της απιθανότητας. Αμέσως στο μυαλό μου ήρθε ο Mark Ruffalo, από το ‘Zodiac’ του Fincher.

Το αστείο της υπόθεσης του Τάνεσκι, είναι πως στην ιταλική εφημερίδα ‘24 Minuti’, πάνω από το άρθρο της είδησης για τον Σκοπιανό δημοσιογράφο, είχε μπει κατά λάθος η φωτογραφία του προπονητή της εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου της Κροατίας, Σλάβεν Μπίλιτς.
Κάτι παρόμοιο συμβαίνει και στο λινκ των 'Νέων'.

Σε ένα σχόλιο από ένα μπλογκ που αναφέρθηκε στην παραπάνω ιστορία, γράφει κάποιος: «Awful… Even journalists are crazy…».
Κανονικά το σχόλιο έπρεπε να λέει «Nothing surprising..Journalists are crazy after all..».




Δεν έχω καταλήξει από πού προέρχεται η μακάβρια γοητεία που ασκούν πάνω μου τέτοιες ειδήσεις, τις οποίες ξεψαχνίζω από τα «μικρά» των εφημερίδων.
Με ανάλογη περιέργεια διάβασα και την ιστορία απαγωγής του προέδρου βιομηχάνων Βορείου Ελλάδος. Αυτόματα, χωρίς να υπάρχει λόγος ή ένδειξη γι’αυτό, ήρθε στο νου μου το Σύνδρομο της Στοκχόλμης (έχουν κι οι Yo La Tengo ένα τραγούδι μ’αυτόν τον τίτλο).

Πρέπει να σταματήσω να κάνω συνειρμούς.


2 Comments:

Blogger silent stelios said...

Έχεις ακούσει την ιστορία του Τσεχοσλαβάκου; Αυτήν που διάβαζε ο Μέρσω στη φυλακή;

Το Συνδρομό της Στοκχόλμης εξαιρετικά ενδιαφέρον.

Περιμένω για Τέσλα.

1/7/08 17:01  
Blogger schottkey said...

Θυμάμαι ότι διάβαζε μια ιστορία κάποιου (δε θυμάμαι εθνικότητα) στη φυλακή, από μια εφημερίδα, κι είχε κρατήσει το απόκομμα. Πάνε χρόνια που έχω διαβάσει το βιβλίο. Για δώσε details..

21/7/08 09:39  

Post a Comment

<< Home








eXTReMe Tracker