Thursday, September 14, 2006

On Your Mark




6 minutes and 31 seconds of beauty.

Hayao Miyazaki-On Your Mark
Studio Ghibli, 1995
06:31
.

περιέχεται στο DVD Ghibli ga Ippai Special Short Short (Studio Ghibli Shorts)
BVHE Japan 2005
DVD (NTSC, Region 2)
.

Το φιλμάκι γυρίστηκε αρχικά ως βίντεο κλιπ του κομματιού 'On Your Mark' του γιαπωνέζικου ποπ ντουέτου Chaga & Aska. Αργότερα προβλήθηκε στα σινεμά ως μικρού μήκους ταινία πριν το φιλμ 'Whisper of the Heart' (Mimi wo sumaseba, 1995) στο οποίο ο Miyazaki έχει γράψει το σενάριο.
Εναλλακτικός τίτλος: 'Castles in the Air'.



Info:
Synopsis
Στίχοι του τραγουδιού
Μια συνέντευξη του Miyazaki (και όποιες συγκρίσεις στην υπόθεση με θρησκευτικά cult και το Chernobyl)
Μια μικρή ανάλυση του φιλμ

1 Comments:

Blogger schottkey said...

Ε, φυαικά και τα έχω δει. Είμαι μέγας φαν- τα συγκεκριμένα extras είναι σαν μικρό ντοκιμαντέρ, αξίζει να τα δει κανείς μόνο και μόνο για τη δουλειά που κάνουν όλοι στα studio του, δουλειά με το χέρι, όλα σαν λεπτοβελονιά.

Απ'ό,τι γνωρίζω, ο Miyazaki έχει αποφασίσει να μην κάνει πολλές δουλειές στο μέλλον, ίσως και καμία άλλη. Π.χ. ήταν να σκηνοθετήσει το 'Tales from the Earth Sea', από το ομώνυμο βιβλίο της Ursula LeGuin, αλλά τελικά το project ανέλαβε ο γιος του, Goro Miyazaki (με μέτρια αποτελέσματα διάβασα).

Σου συστήνω ό,τι βρεις από Studio Ghibli να το αποκτήσεις χωρίς σκέψη, από την 'Nausicaa' και το 'Totoro' μέχρι το 'Castle in the Sky' και το 'Porco Rosso' (τα πιο πρόσφατα άνευ κρίσης). Επίσης έχει γυρίσει πολλές ταινίες μικρού μήκους, τις οποίες μπορείς να δεις μόνο στο μουσείο του Studio Ghibli στην Ιαπωνία, ίσως κάποτε είναι ευκαιρία να διαδοθούν και προς τη Δύση..

14/9/06 16:12  

Post a Comment

<< Home








eXTReMe Tracker