Monday, July 31, 2006

Take a second of me




Είχα χρόνια να ακούσω το ‘Maxinquaye’ του Tricky. Ίσως γιατί πίστευα πως θα ακούγεται παρωχημένο μετά από μια δεκαετία σχεδόν από τότε που κυκλοφόρησε.

Πόσο λάθος..Αν και το trip hop αργοπεθαίνει με τα χρόνια μετά από εκείνη την έκρηξη στις αρχές των ‘90s, το συγκεκριμένο άλμπουμ μοιάζει ακόμα και σήμερα εντυπωσιακό.
Η φωνή της Martina, οι υπνωτικοί ρυθμοί, τα λόγια που μοιάζει να φτύνει το τρομερό παιδί (που παλιότερα τον θεωρούσα ανώτερο των Massive Attack και [πολύ ανώτερο] των Portishead) από το Bristol, το απίστευτο Overcome, η διασκευή στους Public Enemy, a modern classic..

Τελευταία φορά τον πέτυχα να διασκευάζει το 'Au Revoir Emmanuelle' στο tribute για τον Serge Gainsbourg.
Αν και το project του ‘Nearly God’ μου άρεσε, όπως και το ‘Pre-Millenium Tension’, η συνέχεια ήταν αμήχανη (ειδικά το ‘Juxtapose’ και το ‘Blowback’)-ας είναι, αυτό μετρά για 10 δίσκους.

I fight evil/with evil

6 Comments:

Blogger m.hulot said...

το maxinqueye είναι κλάσεις ανώτερο από όλα τα give me the reasons to live και τα δράματα της beth μαζί. μου άρεσαν πολύ οι portishead, αλλά ποτέ δεν έφτιαξαν τέτοιο δίσκο. τώρα καταλαβαίνεις τη διαφορά. μου είναι αδύνατο ν' ακούσω portishead ενώ στο maxin. ξαναγυρνάω συνέχεια.

22/8/06 22:45  
Blogger schottkey said...

m.hulot, συμφωνούμε, αυτό ήταν και το νόημα του ποστ εξάλλου: μετά από τόσα χρόνια αντιλαμβάνεσαι πραγματικά τι είναι σπουδαίο και τι όχι. Και αν μας κουράζουν και τους δυο τα δράματα της Beth, αυτός ο δίσκος είναι χωρίς αμφιβολία δίσκος-αναφορά.

23/8/06 11:24  
Blogger kolk said...

εγώ το έλεγα πάντα αυτό για το maxinqueye!! Τα δράματα της Beth αν κ καλά στην εποχή τους ήταν υπερεκτιμημένα στο μέγιστο :)
χεχε!

30/8/06 13:10  
Blogger schottkey said...

Είχες τη γνώση από παλιά master yoda-kolk, all hail!
:)

30/8/06 14:29  
Blogger kolk said...

all hail to the thief :p

30/8/06 14:54  
Blogger Lenna said...

Νομίζω πως είναι ένα από τα καλύτερα cd της συλλογής μου. Απλά καταπληκτικό.

30/10/08 14:19  

Post a Comment

<< Home








eXTReMe Tracker