Tuesday, September 27, 2005

Gone in 3 seconds














Είναι απαραίτητη η ύπαρξη μεγάλων παικτών σε μια ομάδα για να πάει ψηλά;

Σχεδόν 3 γενιές μετά τη γενιά των Γκάλη-Γιαννάκη-Φασούλα-Χριστοδούλου, αν θεωρήσουμε φυσικά ενδιάμεσες στάσεις αυτή των Αλβέρτη-Σιγάλα-Οικονόμου και αυτή των Ρεντζιά-Χατζή-Καράγκουτη (μόνο ο Κακιούζης παρέμεινε, ως αρχηγός), η Εθνική μπάσκετ κατέβηκε στη διοργάνωση με πολύ χαμηλό μέσο όρο ηλικίας.

Τι παραπάνω είχε από τις προηγούμενες συνθέσεις της Εθνικής σε ταλέντο;

Για όσους είχαν παρακολουθήσει το τουρνουά Ακρόπολις (αν κι έχω την υποψία πως πολλοί πριν τον ημιτελικό δεν ήξεραν καν πως παίζαμε ευρωπαϊκό), δεν ήταν δύσκολο να υποψιαστούν πως με ανάλογη απόδοση το μετάλλιο στο Ευρωμπάσκετ ήταν εύκολο. Όταν διασύρεις τη Σερβία σε ρυθμό ρελαντί, και βλέποντας πως τεράστιες ομάδες σε ευρωπαϊκό επίπεδο δεν υπάρχουν, στο παραπάνω θα πόνταρε ακόμα κι ο Γεωργίου.

Αν το δούμε τεχνικά, (αναφέροντας αρχικά την ωρίμανση του Γιαννάκη ως προπονητή-φάνηκε και με τη θητεία του στο Μαρούσι, που μέσες άκρες θυμίζει τη φιλοσοφία της Εθνικής), η ομάδα είχε πολύ καλούς αμυντικά περιφερειακούς (Διαμαντίδης, Σπανούλης, Παπαλουκάς, Ζήσης), έναν ικανότατο σέντερ σε καιρούς χαλεπούς για τη θέση στην Ευρώπη γενικότερα (Παπαδόπουλος), εξαιρετικά 'τεσσάρια' (Ντικούδης, Τσαρτσαρής-σπουδαία η άμυνα του στον Νοβίτσκι στον τελικό).
Εκεί που χώλαινε ήταν το σουτ (γενικότερα-κι αυτό φάνηκε ακόμα και στις βολές), με λιγοστές επιλογές τον Χατζηβρέττα, τον Ζήση ο οποίος όμως ήταν άπειρος μεγάλης διοργάνωσης, άντε και τον Φώτση. Αλλά αυτά πέρασαν στα ψιλά πια, καθότι το σουτ που έκρινε το μισό κύπελλο ήρθε από εκεί που δεν το περίμενες, εκεί που μάλλον μέτρησε η άγνοια κινδύνου κι όχι η εμπειρία ή η τεχνική.
Πολλοί προσπαθούν να μπουν στη θέση του Διαμαντίδη 3" πριν το τέλος του ημιτελικού. Μπαίνει κανείς όμως για παράδειγμα στο μυαλό του Οικονόμου όταν αστοχούσε στο τρίποντο στο ΣΕΦ εκεί που κρινόταν ένα πρωτάθλημα;

* Αναμένω με μεγάλη αγωνία τις βαθυστόχαστες αναλύσεις έγκριτων bloggers για την άγνοια όσων πανηγύριζαν την κατάκτηση του κυπέλλου ότι υποσυνείδητα είναι φαν του Λιακόπουλου, την καταδίκη όσων χάρηκαν για το τρόπαιο ενώ θα έπρεπε να είμαστε στους δρόμους για το Ιράκ, και φιλοσοφικών ποστ επεξηγώντας γιατί ο Διαμαντίδης δεν έχει τις ικανότητες του Μάικλ Τζόρνταν (Λε Μπρον Τζέιμς; ε όχι, ας μη βάζουμε δύσκολα..)

5 Comments:

Blogger lkrory21 said...

Τελικά οι γνώσεις σου στο μπάσκετ είναι περισσότερες από ότι στο σινεμά ή τη μουσική? Τελικά είναι όντως δύσκολο να σε νικήσει κανείς στο trivial!(χε χε χε).

Anyway τα είδα τα 2 e-mail χθες, θα σου απαντήσω - δεν πρόλαβα ακόμα!

Αυτά προς το παρόν!

27/9/05 16:08  
Anonymous Anonymous said...

καλα μικε με απογοητευεις με την αναλυση σου. και ειδικα με το διαχωρισμο των παικτων σε «γενιες».

καλα το εχει κανει πριν απο σενα ο μεγας γκουρου συριγος ο οποιος θα αισθανεται δικαιωμενος μετα την κατακτηση σου ευρωμπασκετ ασχετο αν χλευαζε τους παικτες και ειδικα τον παπαλουκα μετα την ολυμπιαδα . οπως δικαιωμενος θα αισθανεται και ο φιλαρακος του συριγου προεδρος της εοκ (αλλωστε μαζι διοικουν το αθλημα) μια και εδιωξε το γιαννακη το 99 ως
αποτυχημενο (για να φερει μεσω πετροπουλου τον δε θα παρεις κυπελο ποτε ρε ξανθε ρε ξανθε γιαννη ιωαννιδη) και να τον
προσλαβει παλι το 2004. ειναι τετοια η αλληλεγυη του συριγου προς βασιλακοπουλο που δεν εβλεπε αγωνες της ευρωλιγκας μεχρι περσι. μαλιστα οποιος εγραφε κατι εναντιον του ηταν κατα τον φιλιππα η πρακτορας της uleb η πρακτορας του αθηνα 2004.

πως ειναι δυνατον να ανηκουν στην ιδια γενια οι γκαλης (γεννημενος το 57) και χριστοδουλου (γεννημενος το 65) και σε διαφορετικη οι αλβερτης (γεν 74) και ρεντζιας (γεν 76)
στη περιφημη «γενια» των χρυσων εφηβων δηλαδη των γεννηθεντων 76-77 (ρεντζια παπανικολαου κτλπ) ανηκουν και οι ντικουδης παπαλουκας χατζηβρετας κομματος χαρισης που ευτυχως για αυτους δεν εντοπιστηκαν απο τα λαγωνικα των κλιμακιων της εοκ (εκτος απο το χατζηβρετα που κοπηκε τελευταιος απο το παγκοσμιο εφηβων του 95)
και δεν εχουν αγωνιστει σε εθνικες ομαδες παιδων η εφηβων. οπως δεν εχουν αγωνιστει και οι τσαρτσαρης μπουρουσης διαμαντιδης (αυτοι οι 3 ειναι νεοτεροι) αυτο σημαινει οτι το περιφημο αναπτυξιακο της εοκ (που ουσιαστικα δεν ειναι τπτ αλλο απο επιλογη παικτων για τις μικρες εθνικες, οι παικτες αλλωστε δεν μαθαινουν μπασκετ απο την ομοσπονδια αλλα απο τους συλλογους) για το οποιο τοσο καυχιεται ο προεδρος της απο καπου μπαζει. επισης καπου μπαζουν και εχουν μικροτερη σημασια απο οσο τους αποδιδετε τα μεταλια που παιρνουμε στις μικρες κατηγοριες. (αν και φετος πατωσαμε)

η περιφημη χρυση ομαδα του 95 με την ιδια πανω κατω συνθεση και με τους ιδιους αντιπαλους κερδισε δια περιπατου το πανευρωπαικο παιδων του 93 αλλα ηρθε μολις εκτη την επομενη χρονια στην κατηγορια εφηβων (αν το παγκοσμιο δεν γινοταν στη χωρα μας δε θα επαιρνε μερος). ασε που οι δυο μεγαλυτεροι της αστερες ρεντζιας και παπανικολαου ηταν υπερτιμημενοι ο 1ος δεν μπορουσε να παιξει πενταρι γιατι υστερουσε σε δυναμη και αθλητικα προσοντα και τεσαρι γιατι ηταν πολυ αργος. ενω ο παπ δεν εχει ουτε τριπλα ουτε σουτ. εξαιρεση ισως αποτελει ο νικος χατζης ο οποιος κατα τη γνωμη μου πρεπει να ειχε μονιμη θεση στην αντρων αλλα ενταξει εδω δεν πηγε στην ολυμπιαδα της ατλαντα ο αγγελος κορωνιος για να παιξουν οι μπακατσιας κακιουσης ο κωστακης ο παταβουκας και ο υπεργηρος γιαννακης.

η μεγαλυτερη μαγκια του γιαννακη ως προπονητη ηταν ο αποκλεισμος των σιγαλα (απο περσι) και αλβερτη παπανικολαου (δυστυχως επαιξαν στην ολυμπιαδα) ο φραγκισκος ειδικα ειχε αναδειχθει σε αληθινη γαγγραινα.
στους αγωνες με γερμανια (2001), ιταλια (2003) και αργεντινη (2004) ειχε συνολικα 3 στα 30 σουτ ευτυχως δεν τον καλεσε και φετος για να ολοκληρωσει το καταστρεπτικο εργο του.
προσαρμοσε το παιχνιδι της ομαδας στις δυνατοτητες των παικτων. ενταξει μπορει να μην εχουμε γκαλη αλλα δε στηριζομαστε σε 5.5 παικτες οπως το 87 ( η συγκριση μεταξυ 87 και 2005 ειναι γελοια και αστοχη)
αλλα σε τουλαχιστον 10 οι περισοτεροι απο τους οποιους ειχαν πρωταγωνιστικο ρολο οταν αγωνιζονταν στο ελληνικο πρωταθλημα.
ας ειναι καλα τα οικονομικα προβληματα του ηρακλη (χατζηβρετας παπαδοπουλος διαμαντιδης) που τον αναγκασαν να στηριχθει σε ελληνες παικτες και η αποφαση του φιλιππου στον περιορισμο των ξενων στην ΑΕΚ μετα τη λαιλαπα ιωαννιδη (1 μολις ελληνας στον αγωνα εναντιον της ρασινγκ παρι για την ευρωλιγκα)

ενιγουει για να δουμε ποσο πραγματικα αξιζουμε θα πρεπει να περιμενουμε μεχρι το παγκοσμιο της ιαπωνιας οταν και οι ομαδες θα κατεβουν πληρεις. (αν και κερδισαμε την καλυτερη ευρωπαικη ομαδα για μενα της τελευταιας διετιας-εστω οπως κερδισαμε-
γαλλια. η οποια και επαιζε ουσιαστικα χωρις ελλειψεις αν εξαιρεσουμε τον μουαζο)

27/9/05 18:28  
Blogger schottkey said...

Κατ'αρχήν αγαπητέ Σ δεν έκανα ανάλυση, αυτό είναι φανερό κι από το περιεχόμενο του ποστ, κι από την έκτασή του. Αλλά θα ήθελα να το αναλύσουμε.

Νομίζω πως έχεις την ικανότητα να διακρίνεις τι εννοούσα με το 'γενιές'. Ήταν φανερό πως μιλούσα για φουρνιές παικτών που υπήρξαν σε μια ομάδα, όχι ηλικιακή γενιά. Και πως θα μπορούσε να γίνει αλλιώς, είναι σχεδόν αδύνατο μια Εθνική συγκεκριμένα ομάδα να έχει παίκτες τόσο κοντά σε ηλικία. Ειδικά στην Ελλάδα δεν υπήρξε σχεδόν ποτέ. Και φυσικά παίζει ρόλο το πότε ένας παίκτης υπήρξε στην ακμή του μπασκετικά σε μια ομάδα, δεν είναι το ίδιο να πεις πως ο Χριστοδούλου στα τελευταία του ήταν ο ίδιος με τον Χριστοδούλου που ήταν σημαντικός στην ομάδα κι όχι απλά ένας όγκος στη ρακέτα. Το ίδιο ισχύει και για τον Παπαλουκά άλλων τουρνουά (που στο φετινό ήταν πολύ καλός και δεν το περίμενα) ας πούμε, δεν είναι θέμα ηλικιακό η 'γενιά', αφορά καθαρά το τι προσέφερε ως ομάδα μια φουρνιά παικτών, άσχετα αν είναι συνομήλικοι, αλλά κυρίως με κριτήριο το πόσο έδεσε σαν σύνολο.

Ο Ρεντζιάς που αναφέρεις δεν υστερούσε σε αθλητικά προσόντα, εξωγηπεδικοί πιστεύω ήταν οι λόγοι, η νοοτροπία του, ο τρόπος που σκεφτόταν, καθώς και ότι δεν είχε όγκο σαν σέντερ. Όσο για τον Χατζή, η άποψη για βασική θέση στην 5άδα(;) όπως λες προέρχεται από ταπεινό ελατήριο, την οπαδική σου προτίμηση. Αναμφισβήτητα δεν είναι κακός παίκτης, όμως πιστεύω ότι ίσως δεν κόλλαγε στη χημεία της ομάδας, πέρα από το ότι δεν είναι γρηγορότερος ούτε του Ζήση ούτε του Παπαλουκά ούτε του Διαμαντίδη-και σαφώς μειονεκτεί και αμυντικά απέναντί τους.

Συμφωνώ στο ότι ήταν πολύ καλό που δεν πήρε Αλβέρτη Σιγάλα κτλ. Θα ήταν εγκληματικό ας πούμε να ξεκινά με αυτούς-αν και νομίζω ο Αλβέρτης πιθανόν να το κατάλαβε από μόνος του βάσει των τελευταίων εμφανίσεων του με την Εθνική.

Οι Γάλλοι γενικώς είναι losers, δες και τα αποτελέσματα τους τα τελευταία χρόνια, δεν έχουν κάτι να επιδείξουν, ειδικά όταν δεν είχαν και πολλά να ζηλέψουν από ομάδες που πήραν Ευρωπαϊκό (Ιταλία, Γερμανία-ποτέ δεν υπήρξαν ομαδάρες, ακόμα κι όταν το κατέκτησαν, είχαν πυγμή όμως κι έπαιρναν αποτελέσματα).

Για τα περί Φιλίππου στην ΑΕΚ ας μην το συζητήσουμε, βλέπεις πως είναι η ομάδα τώρα.

Οι προερχόμενοι από τον Ηρακλή παίκτες ξέχωρα αν έτυχαν βασικής θέσης στην ομάδα τους λόγω οικονομικών δυσκολιών, είναι πολύ καλύτεροι από τους παίκτες του ΠΑΟΚ για παράδειγμα(Βασιλειάδης, Βασιλόπουλος-επιθετικά πολύ καλοί, όχι όμως κι ολοκληρωμένοι παίκτες) που κι αυτός έδωσε χώρο σε μικρούς σε ηλικία Έλληνες-δεν πιστεύω πως ήταν μόνο θέμα τύχης δηλαδή. Εξακολουθώ να πιστεύω πάντως πως αν ψάξουμε που οφειλόταν η επιτυχία πέραν της απουσίας μεγάλων αντιπάλων, πάλι θα καταλήξουμε σε αυτά που ανέφερα τεχνικά.

Ο Συρίγος κι ο Βασιλακόπουλος έχω την εντύπωση πως αυτά που έβριζαν τα αποθεώνουν τώρα, και χωρίς κανείς να τους λέει τίποτα, τζάμπα μάγκες βγήκαν.

Το θέμα όμως δεν είναι αυτό. Είναι το κατά πόσο θα βελτιωθεί από την επιτυχία το ελληνικό πρωτάθλημα (καθόλου πιστεύω-η μόνη ίσως αντιστοιχία με το ευρωπαϊκό του ποδοσφαίρου) και το τι θα κάνει στο μέλλον η Εθνική. Για το δεύτερο σκέλος νομίζω ρόλο θα παίξει και το κατά πόσο θα ενισχυθούν οι άλλες ομάδες, όχι μόνο εμείς.

27/9/05 21:19  
Anonymous Anonymous said...

καλα ολη η συζητηση περι γενεων ειναι πατεντα ειδικων τυπου συριγου οι οποιοι μας ελεγαν εν ολιγοις
οτι οι σταρ του μεσοδιαστηματος αλβερτης οικονομου σιγαλας (καλα κανενας απο αυτους δεν ειναι σταρ και ειδικα ο σιγαλας ισως ο οικονομου να ηταν αν πηδουσε ψηλοτερα απο εφημεριδα. παντως παραμενει ο πιο αδικημενος και αυτος με τη μεγαλυτερη προσφορα) μαζι με τους χρυσους εφηβους θα οδηγουσαν την εθνικη στην κορυφη.

ο παπαλουκας ηταν απο τους κορυφαιους το 2001 και το 2004. το 2003 ελεω ιωαννιδη μοιραζοταν χρονο και θεση πλειμεικερ με το διαμαντιδη και δεν ειχε καθολου συμμετοχη στην επιθεση μια και κατα εντολη ξανθου επαιρνε λιγες προσπαθειες.

ο ρεντζιας υστερουσε δυστυχως σε αθλητικα προσοντα αν και ειχε φοβερη τεχνικη για το υψος του. οι αναφορες περι ελλειψης εργατικοτητας κτλπ ειναι αλλη πατεντα που εχουν ανακαλυψει οι ειδικοι για να εξηγησουν πως ενας παικτης που οι ιδιοι θεωρουσαν μεγαλο ταλεντο δεν ειχε την εξελιξη που ολοι περιμεναμε. τα ιδια λενε και για το φωτση.
ο χαντζης ειχε θεση στη δωδεκαδα της εθνικης αν οχι φετος σιγουρα σε προηγουμενες διοργανωσεις και ειναι δυαρι αρα δε θα επαιρνε τη θεση διαμαντιδη, παπαλουκα. δες τα στατιστικα του στο σαιτ της ευρωλιγκας πχ αγωνα με μακαμπι φετος στο γαλατσι

καλα ο σιγαλας κλωτσησε περσι οταν δεν επαιξε στην ολυμπιαδα πως ειναι δυνατον να στηριζετε η εθνικη στον 8ο παικτη του μακεδονικου. ο αλβερτης ηταν μεγαλος παικτης αλλα μετα τον τραυματισμο του το 99 εχασε πολυ σε ταχυτητα. καλα δε νομιζω να καταλαβε οτι δεν μπορει να προσφερει. θα επρεπε να συζητησει να εξαιρεθει απο περσι.

οι γαλλοι μπορει να ειναι λουζερς (αν και κατεκτησαν το ασημενιο στην ολυμπιαδα του σιδνει κερδιζοντας την αυστραλια στον ημιτελικο) αλλα εχουν νεανικη ομαδα ουσιαστικα στηριζονται σε παικτες γεννημενους το 82-83. και εχασαν απο την λιθουανια στον ημιτελικο το 2003 καθαρα απο βλακεια (την ιδια λιθουανια που μας σκορπισε περσι αν και την ειχαμε κερδισει σε φιλικο προ ολυμ αγωνων. αυτο και σε απαντηση για τα καλα αποτελεσματα σε αγωνες προετοιμασιας)

ο φιλιππου αποφασισε να φτιαξει ομαδα στηριζομενη σε ελληνες παικτες κατι που εδωσε την ευκαιρια να αναδειχθουν οι κακιουζης χατζης ζησης μπουρουσης ντικουδης κτλπ δυστυχως δεν συνεβη το ιδιο για τον ταπουτο (μακραν το μεγαλυτερο ταλεντο του ελλ μπασκετ)

καλα οι παικτες του παοκ ειναι ακομα νεαροι και δεν θα βρεις πολλους παικτες που να ειχαν τις επιδοσεις του βασιλειαδη στην ηλικια του.

ο βασιλακοπουλος να παει να μπιπ. το θεμα δεν ειναι να αναβαθμιστουν τα πρωταθληματα ποδοσφαιρου και μπασκετ αλλα να αγωνιζονται σε αυτα ελληνες παικτες. και οχι γιατι πονανε τη φανελα η ταυτιζονται μαζι τους οι φιλαθλοι αυτες ειναι αηδιες πολυ απλα δεν μπορεις να φτιαξεις εθνικη σε οποιοδηποτε ομαδικο αθλημα οταν οι ελληνες αθλητες αποτελουν μειοψηφια στα εγχωρια πρωταθληματα. ειναι κριμα πχ να αγωνιζεται ο μπισκαν κι οχι ο τζιωλης που ειναι και ωραιο παληκαρι παρεπιμπτοντως

28/9/05 19:18  
Blogger schottkey said...

Μάλλον δε διάβασες καλά τα όσα έγραψα. Σε τι διαφωνείς απ'όσα λέω;

Δεν ξέρω αν ο Συρίγος επινόησε τα περί γενεών, δεν τον διαβάζω εξάλλου. Εγώ το όρισα έτσι όπως το βλέπω- και πολλοί άλλοι φαντάζομαι έχουν την Εθνική στο μυαλό τους σαν ομάδα που άλλαξε εντελώς νοοτροπία, 3 τουλάχιστον φορές. Και χωρίς βέβαια μόνο αυτούς που αναφέρουμε (ήταν ενδεικτικά τα ονόματα), never forget Costas Patavoukas.
Αλλά μιας και πιάσαμε ονόματα, να το τελειώσουμε.

Ο Σιγάλας ποτέ δεν πήρξε μεγάλος παίκτης, μη λέμε ότι θέλουμε. Ο Αλβέρτης για έναν παίκτη που είχε -σχεδόν-μόνο σουτ, και αρχικά δεν συμπαθούσα, πρέπει να πω ότι εξελίχθηκε σε εξαιρετικό για τη θέση παίκτη (μην ξεχνάμε ότι είχε και ύψος για 2άρι-3άρι). Ο Οικονόμου έχει πολύ καλό σουτ, παίζει έξυπνα απέναντι σε ψηλότερους παίκτες, αλλά είναι τόσο ασταθής, και τα αθλητικά του προσόντα είναι ανέκδοτο. Και στο κάτω κάτω γιατί προσέφερε παραπάνω από αυτούς τους 2; Ο Αλβέρτης έχει πάρει και μερικά παιχνίδια της Εθνικής μόνος του (και έχει χάσει βέβαια-αλλά τουλάχιστον έπαιρνε τις ευθύνες του).

Ο Παπαλουκάς στην Εθνική ποτέ δεν έπαιξε όπως έπαιξε φέτος, μην τρελαθούμε. Μόνο το ματς στην Αττάλεια να θυμηθούμε, φτάνει. Εξάλλου πλέιμέικερ με τέτοιο σουτ δε νοείται σήμερα, ειδικά στις βολές κάτι πρέπει να κάνει για να μην πετά τη μπάλα σαν κουβαδάκι.

Λες πως για τον Ρεντζιά και τον Φώτση τα περί έλλειψης εργατικότητας, κακής νοοοτροπίας, εξωγηπεδικά κ.α. είναι επινόηση των 'ειδικών' επειδή δεν είχαν την εξέλιξη του έπρεπε. Μα, αν δεν είχαν τα παραπάνω και με τα προσόντα που διαθέτουν αναμφισβήτητα, σήμερα δεν θα ήταν μεγάλοι παίκτες; Δηλαδή, τι, αδικούνται από τους προπονητές ή τους δημοσιογράφους; Οι ίδιοι αδικούν τον εαυτό τους-ειδικά ο Φώτσης με τα προσόντα που έχει (και σουτ έχει, και ύψος, και αλτικότητα, και άμυνα ξέρει) θα έπρεπε να είναι βασικός σε Εθνική και σε Ευρωπαϊκή ομάδα στην ηλικία που είναι.
Για τον Χατζή τα είπαμε, υστερεί σε πολλούς τομείς από τους περιφερειακούς της ομάδας (ακόμα κι από τον Σπανούλη ακόμα), αν θες πράγματι να χτίσεις ομάδα-τα στατιστικά του στην Ευρωλίγκα δεν λένε κάτι, έστω κι αν φέτος έπαιζε πολύ καλά, ειδικά σε μια παρακμάζουσα ΑΕΚ.

Λες ότι δεν μπορείς να φτιάξεις Εθνική αν είναι μειοψηφία οι Έλληνες παίκτες στο πρωτάθλημα. Μα, εφόσον αυτοί τη στιγμή οι ξένοι είναι πλειοψηφία, γιατί έχουμε καλή Εθνική; Μήπως η Εθνική στο ποδόσφαιρο είχε λίγους παίκτες που αγωνίζονταν στο εξωτερικό;(Καραγκούνης, Χαριστέας, Βρύζας, Καψής, Δέλλας, Ζαγοράκης, Γιαννακόπουλος, Φύσσας, σχεδόν όλη η 11άδα).
Κι εξάλλου το θέμα δεν είναι να έχεις μια καλή Εθνική σε ένα πρωτάθλημα που γίνεται κάθε 2 ή 4 χρόνια. Το θέμα είναι να έχεις καλές ομάδες και καλό πρωτάθλημα, να βλέπεις μπάσκετ, ευχαριστιέσαι εσύ πρωτάθλημα τώρα; Που είναι το ενδιαφέρον; Πριν ξεκινήσει η σεζόν, ξέρεις ποιος θα το κερδίσει. Αν το πρωτάθλημα ενισχυθεί, κι οι Έλληνες παίκτες γίνουν ο κορμός των ομάδων τους το άθλημα θα γίνει ξανά σπουδαίο (και αν αυτά γίνουν αποκλείεται η Εθνική να είναι κακή). Αυτό ισχύει και για το ποδόσφαιρο-γιατί, ο Χαραλαμπίδης είναι άσχημος δηλαδή;

29/9/05 09:36  

Post a Comment

<< Home








eXTReMe Tracker