Saturday, July 04, 2009

rusty nails


Απορώ πώς δεν έχει ακουστεί αυτό το album καθόλου στην Ελλάδα, ειδικά σε κύκλους που ακούνε τέτοιου είδους ηλεκτρονική μουσική. Ομολογώ ότι ποτέ δε μ’άρεσε ιδιαίτερα κάποιο από τα δύο συνθετικά του «γκρουπ» (Moderat=Modeselector+Apparat). Electro μεταξύ dubstep και glitch/IDM, αλλά κυρίως μια μελαγχολία υποδόρια- ειδικά στα tracks χωρίς φωνητικά. Ένα παράξενο άλμπουμ που σε βρίσκει ύπουλα. Αγνόησε τα κομμάτια που αναλαμβάνουν το τιμόνι οι Modeselector (τα χαζά ‘Sick With It’, ‘Slow Match’) και επικεντρώσου εκεί που χτυπάει ο Apparat (‘Seamonkey’, ‘Rusty Nails’, το υπέροχο ‘A New Error’ και το ‘Les Grandes Marches’).

Το ‘Rusty Nails’ θα μπορούσε να είναι νέο κομμάτι του Burial με φωνητικά από τον Iron and Wine, ενώ το ‘Out Of Sight’ μοιάζει βγαλμένο κατευθείαν απ’το ‘Untrue’. Ελαφρώς άνισο, αλλά απ’τις κορυφαίες κυκλοφορίες στο χώρο της mainstream electronica φέτος. Δες και τα comments.

8 Comments:

Blogger schottkey said...

download

4/7/09 16:20  
Blogger spiral said...

thanx man, πάνω που έψαχνα να το κατεβάσω!

4/7/09 20:19  
Anonymous Anonymous said...

diskara

6/7/09 10:46  
Blogger fantasmenios said...

thanx, πολύ καλό. έχω όμως μια ένσταση.. mainstream electronica?

8/7/09 15:45  
Blogger schottkey said...

Κοίτα, ως electronica φυσικά αναφέρω κάτι βαθύτερο από τον Tiesto ή τους Aqua.
Νομίζω πως αυτού του στυλ η μουσική (Apparat, Trentemoller κτλ.) είναι η ιδανική για σταθμούς όπως ο Best για παράδειγμα.

8/7/09 23:02  
Anonymous DYNAMONS said...

to prwto tous ep isws einai kalitero..toulaxiston to kommati 'russian courier' einai poli kalo...k kami sxesi me mainstream electronica...

11/7/09 05:48  
Blogger schottkey said...

Το ‘Russian Courier’ είναι στο στυλ του άλμπουμ, ο ήχος είναι ίδιος.

Ξαναλέω ότι άλλο η electronica (είδος που άνθισε στα ‘90s, δες και wiki entry), κι άλλο η χορευτική μουσική εν γένει. Οι Moderat δεν έχουν καμία σχέση με τον Alva Noto π.χ., ούτε με τον Sylvain Chauveau. Απ’την άλλη, ούτε με τον Armin Van Buuren..

11/7/09 14:16  
Anonymous .gif said...

πολυ καλο αλμπουμ πραγματικα,ενα απο αυτα που ,για μενα, περνουν extra credits επειδη μπορω να τα βαλω και σε φιλους μου, χωρις να εχω εγω η αυτοι το παραμικρο προβλημα.απο αυτη την οπτικη σιγουρα το λες και mainstream (ανωδυνη) electronica..

11/7/09 22:15  

Post a Comment

<< Home








eXTReMe Tracker