Friday, March 20, 2009

the hunter gets captured by the game


And what haunts me, is that in all the faces of all the bears that Treadwell ever filmed, I discover no kinship, no understanding, no mercy. I see only the overwhelming indifference of nature. To me, there is no such thing as a secret world of the bears. And this blank stare speaks only of a half-bored interest in food. But for Timothy Treadwell, this bear was a friend, a savior.
-Werner Herzog, for Timothy Treadwell, from the film ‘Grizzly Man’, 2005.

3 Comments:

Anonymous Anonymous said...

Πού το θυμήθηκες τώρα αυτό;

22/3/09 14:25  
Blogger schottkey said...

Αν αναφέρω με τι συνειρμούς ανεβαίνει κάθε ποστ, θα χρειαστούμε cyberdrugs για να το ξεπεράσουμε :)

Έψαχνα κάποια πράγματα για το ‘Φάλσταφ’ του Όρσον Γουέλς, και βρήκα αυτή τη φωτό, του Νίκολας Τιχομίροφ. Ψάχνοντας περαιτέρω για τον Τιχομίροφ, βρήκα στη Wikipedia κάποια στοιχεία, κι από εκεί από τα λινκς που έδινε, έφτασα στον Βιτάλι Νικολαγιένκο, ο οποίος φωτογράφιζε καφέ αρκούδες στην Καμτσάτκα. Πέθανε πιθανότατα (όπως λέγεται) από επίθεση αρκούδας. Από εκεί, δε θέλει και μεγάλο άλμα για να φτάσεις στο προφανές..

23/3/09 12:19  
Blogger schottkey said...

ΟΙ ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ των Ινουίτ στον Καναδά παίρνουν επίσης άδειες να σκοτώσουν έναν αριθμό αρκούδων και πωλούν νομίμως έναν αριθμό από τις άδειες αυτές σε ξένους που είναι πρόθυμοι να πληρώσουν. «Αυτές οι 20 αρκούδες θα σκοτώνονταν ούτως ή άλλως επειδή οι Ινουίτ εξαρτώνται απ΄ αυτές για τροφή στη διάρκεια του χειμώνα», επιμένει ο Ουόρνερ. «Έτσι δεν έχει σημασία αν τις πυροβολούν οι αυτόχθονες ή ξένοι».

Όταν το ζώο σκοτωθεί, οι Ινουίτ χρησιμοποιούν σχεδόν τα πάντα εκτός από το συκώτι, το οποίο περιέχει βιταμίνη Α σε τοξικά επίπεδα και πρέπει να θαφτεί. Οι περισσότεροι κυνηγοί παίρνουν στη συνέχεια το τομάρι της στη χώρα τους, εφόσον έχουν τα κατάλληλα έγγραφα. Πέρυσι οι ΗΠΑ απαγόρευσαν την εισαγωγή δερμάτων πολικής αρκούδας, όμως οι περισσότερες χώρες δεν θέτουν περιορισμούς

«Πολύ χειρότεροι είναι οι οικολόγοι»

ΟΙ ΙΝΟΥΙΤ ΤΟΥ ΚΑΝΑΔΑ υποστηρίζουν πάντως ότι στις πολικές αρκούδες κάνουν λιγότερο κακό οι κυνηγοί και περισσότερο οι... ερευνητές και οι οικολόγοι. Τα τελευταία 3 χρόνια, οι μισές από τις 2.100 αρκούδες που «απογράφηκαν» παρακολουθήθηκαν μία ή περισσότερες φορές από ελικόπτερα και ναρκώθηκαν με πυροβολισμούς από ψηλά- το ναρκωτικό περνάει κάτω από το δέρμα του ζώου χάρη στην έκρηξη μιας μικρής γόμωσης. Εκτός από το σοκ, οι παρακολουθήσεις αυτές έχουν αλλάξει τις συνήθειες των ζώων αυτών, καταγγέλλουν εκπρόσωποι των Ινουίτ. Δύο αρκούδες, ισχυρίζονται, ζαλισμένες από το αναισθητικό, πνίγηκαν στην περιοχή του Πανγκιρτούνγκ. Φάλαινες μπελούγκα βρέθηκαν αφυδατωμένες και αποπροσανατολισμένες ενώ έφεραν κάτω από το δέρμα τους συσκευές δορυφορικού εντοπισμού θέσης. Έξι φάλαινες πέθαναν στη διάρκεια της επιχείρησης για να τους εμφυτευτεί η συσκευή. Το ίδιο και 8 από τα 20 θηλυκά καριμπού (βορειοαμερικανικοί τάρανδοι) στα οποία τοποθετήθηκε το 2007 ηλεκτρονικό κολάρο. Ακόμη το καναδικό υπουργείο Γεωργίας συνιστά να μην τρώει κανείς επί ένα χρόνο το κρέας ζώου που ναρκώθηκε. Οι Ινουίτ υπογραμμίζουν στην ιταλική «Κοριέρε ντέλα Σέρα» ότι «αν φας το κρέας καριμπού που είχε ναρκωθεί, είναι σαν να τρως σούπα γεμάτη τρίχες».



TA NEA, 23/03/09

23/3/09 17:03  

Post a Comment

<< Home








eXTReMe Tracker