Friday, February 27, 2009

the sight below


Εδώ και τρεις μέρες (σαν σάουντρακ μπορείς να το πεις των γκρίζων ημερών πριν τις χαζές Απόκριες) ακούω συνέχεια το άλμπουμ του μυστηριώδη The Sight Below. Περίεργος ήχος για μια εταιρεία σαν την Ghostly International- η ίδια παρομοιάζει τη μουσική του με αυτή του William Basinski, αν και το όλο εγχείρημα θυμίζει προσπάθειες των My Bloody Valentine να παίξουν ambient techno (στην παράδοση του Wolfgang Voigt). Το ‘Glider’ βαδίζει στα βήματα του EP ‘No Place For Us’, το οποίο η Ghostly δίνει δωρεάν (.zip).


Και σαν απόλυτο ταίριασμα (το yang του yin) ήρθε κι ο νέος δίσκος του Tim Hecker, για να συμπληρώσει το σχέδιο. Το ‘An Imaginary Country’ είναι το ίδιο υπνωτικό, ίσως λιγότερο μελαγχολικό απ’το ‘Glider’. Αν βάλεις τα δύο άλμπουμ να παίζουν το ένα μετά το άλλο, υπάρχει φυσική συνέχεια. Ίσως ο καλύτερος δίσκος του Hecker.
An Imaginary Country

4 Comments:

Blogger Gizmo and The Tottaly Stoned Gremlins on Acid Band said...

to eixa sta album of the year kai xwris plaka den perimena h ghostly na vgalei enan apo tous kalyterous techno diskous.

to hecker den mou arese.

27/2/09 18:41  
Blogger schottkey said...

Δεν είναι ακριβώς techno αυτό που παίζει ο Sight Below- όσο techno είναι ο Gas. Πάντως για μια εταιρεία όπως η Ghostly είναι κάτι το ξεχωριστό.

Για του Hecker κι εγώ αυτό είπα την πρώτη φορά που το άκουσα..

1/3/09 20:45  
Anonymous Anonymous said...

einai techno apla exoume arxisei na 8ewroume techno mono ta kommatia pou akoume me sygekrimena presets. periergous hxous me ki8ara eixan kai ta red planet kai ta 8ewrousan techno.

to mono pou me xalaei sto disko tou mr. Below einai oti 8a mporouse na ftiaksei dyo tria pragmata sto production.

have a nice day dude

3/3/09 12:24  
Blogger schottkey said...

Πρόσεξε, δεν αμφισβητώ πως το άλμπουμ εμπίπτει στην κατηγορία techno- απλά δεν θεωρώ αυστηρά techno το ‘Glider’. Νομίζω πως ο όρος που το χαρακτηρίζει με τη μία είναι το ambient techno. Αλλά αυτά είναι ταμπέλες που βάζουν τα δισκάδικα για να κατηγοριοποιήσουν τον ήχο και να πουλήσουν, δεν έχουν τόση σημασία.

Η παραγωγή είναι όντως μέτρια, και πολύ «χαμηλόφωνη».
Καλό μήνα.

3/3/09 12:50  

Post a Comment

<< Home








eXTReMe Tracker