Thursday, November 05, 2009

THE DANCE PARADOX


Ακούω εδώ και 10 μέρες περίπου, το νέο (και παράλληλα πρώτο) άλμπουμ του Redshape. Δηλωμένος φαν εδώ και πολύ καιρό, περίμενα αυτή την κυκλοφορία περισσότερο με περιέργεια παρά με ανυπομονησία. Όπως έχει διαρρεύσει σε forum και διάφορα μπλογκ, ο μυστηριώδης τύπος με την κόκκινη μάσκα (που παίζει live φορώντας την) είναι ο Sebastian Kramer. Προσωπικά δεν το πολυασπάζομαι, με το (virtual) word of mouth δεν τα πάω καλά.

Κι ενώ η ακολουθία των ΕΡ του έδειχνε πως θα βρισκόμασταν προ κάτι σπουδαίου, το ‘Dance Paradox’ (που κυκλοφορεί στην Delsin) ενώ είναι ένα σημερινό, σύγχρονο techno άλμπουμ, μοιάζει ασύνδετο και χωρίς ταυτότητα. Κάτι σαν συλλογή από singles που περίσσεψαν από κάπου, ή ένα πάκο από white label βινύλια, έτσι στριμωγμένα από μόνα τους. Χωρίς να βρίσκω ψεγάδι στην παραγωγή ή τον ήχο (όλα στηρίζονται σε ένα «σοβαρό» house tempo), κάθε φορά που το ακούω νιώθω πως κάτι του λείπει για να αναδειχθεί σε σπουδαίο. Μια dark disco αίσθηση, μια sci-fi ατμόσφαιρα που σε κάθε kick διώχνει την αίσθηση της “dancefloor music”, ο ήχος της Delsin πριν καν τον μαντέψεις.

Οι πιο ενδιαφέρουσες στιγμές είναι το ‘Man Out Of Time’ που λες και ξεπήδησε απ’το ‘Landcruising’ του Carl Craig, και το ‘Rorschach’s Game’, που σπάει στα υπέροχα drums του, εκεί στο τρίτο λεπτό. Σίγουρα κάτι που θα μνημονεύσω στα καλύτερα της χρονιάς, αν και περισσότερο προβληματισμό μου δημιουργεί για την πορεία του techno του 2009: με τις τόσες εμβόλιμες επιρροές στο σώμα του, αυτό που ξεκίνησε στο Detroit τότε, φτάνει στο σήμερα σχεδόν απαράλλαχτο στη βασική δομή του, αλλά με χίλια δυο συστατικά σαν έξτρα φτερά που φύτρωσαν σταδιακά και δίχως ζόρι. Τουλάχιστον αυτά δεν του τα κόλλησαν πιουρίστες..

4 Comments:

Anonymous Anonymous said...

Εντελως συμπτωματικα ειδα(η καλυτερα ακουσα)μολις χθες βραδυ τον Redshape [http://tinyurl.com/yjloub2].Παρα τις υψηλες προσδοκιες το set ηταν απογοητευτικο: μετρια κομματια,κακες(εως ερασιτεχνικες)μιξεις,ασυνδετο mix χωρις αρχη-μεση-τελος (η μαλλον χωρις διαδοχικοτητα αυτων).Κριμα,εχοντας ακουσει τα δειγματα του Redshape ως εδω περιμενα πολυ περισσοτερα.RedshaMe λοιπον.

ps: εχω κανει και αλλα σχολια στο προσφατο παρελθον αλλα δεν αναρτηθηκαν,ελπιζω να οφειλεται σε προβλημα τεχνικης φυσεως και να μην θεωρηθηκαν αναξια δημοσιευσης.

Stitch

21/11/09 21:14  
Blogger schottkey said...

Stitch,
πολύ ενδιαφέρον αυτό που λες. Ώστε ήταν τόσο κακός; Είχα την εντύπωση πως γενικά είναι καλός dj, ίσως καλύτερος από παραγωγός. Κρίμα. Ελπίζω να μην έβγαλε τη μάσκα τουλάχιστον..

Σε ποιο ποστ άφησες σχόλια και δεν ανέβηκαν; Κάθε σχόλιο δημοσιεύεται, δεν έχει moderation το blog. Μου κάνει εντύπωση αυτό, γιατί δεν έχει ξανατύχει.

21/11/09 21:34  
Anonymous Anonymous said...

Ναι ηταν αιφνιδιαστικα κακο το set (αν και εγω στις κρισεις μου συχνα εξαντλω τα ορια αυστηροτητας).Τη μασκα δεν την εβγαλε,επαιξε καθ'ολη τη διαρκεια οπως τον βλεπουμε συνηθως.
Δεν θυμαμαι ολα τα ποστ στα οποια απετυχα να σχολιασω αλλα θυμαμαι οτι το τελευταιο ηταν εκεινο με την 'προκλητικη' διαφημιση του αρωματος του Tom Ford.Κανενα προβλημα.Δραττομαι της ευκαιριας για να σου (ξανα)δωσω συγχαρητηρια για το blog.

υγ:Την επομενη εβδομαδα επεται Ben Watt,ας ελπισουμε αυτος "να σταθει στο υψος του".

Stitch

22/11/09 23:23  
Blogger schottkey said...

Δεν τον έχω δει ποτέ σε dj set, οπότε δεν έχω και γνώμη. Από κάτι βίντεο στο YouTube μου φάνηκε καλός. Η μάσκα μ'αρέσει πάντως :)
Ο Ben Watt είναι πιο house-oriented, παίζει μέχρι και pop στα set του..

Για τα σχόλια δεν ξέρω τι να πω- ίσως ήταν κάποιο στιγμιαίο κόλλημα του blogger.com (τα κάνει συχνά αυτά). Πάντως δεν έσβησα κανένα σχόλιό σου. Μπορείς να ξαναπροσπαθήσεις τώρα φυσικά να αφήσεις το σχόλιο στον Tom Ford :)

23/11/09 00:23  

Post a Comment

<< Home








eXTReMe Tracker