Friday, February 06, 2009

Το ψυγείο-ψυγείο


«Σας ικετεύω. Βγάλτε αμέσως τις εργάτριες από τα ψυγεία, γιατί θα πεθάνουν από το κρύο. Οι υπάλληλοι της Επιθεώρησης Εργασίας έφυγαν». Με τις παραπάνω φράσεις ο πρόεδρος του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Νάουσας Ημαθίας Θανάσης Τσίτσης επικοινώνησε τηλεφωνικά με τους ιδιοκτήτες κονσερβοποιίας και τους απηύθυνε έκκληση να «απελευθερώσουν» τις ανασφάλιστες εργάτριες από τα ψυγεία-θαλάμους, όπου τις είχαν κρύψει για να αποφύγουν τις συνέπειες του ελέγχου!
[..]

Όπως αποκάλυψε στα «ΝΕΑ» ο κ. Τσίτσης, την ώρα που πραγματοποιούνταν ο έλεγχος ορισμένες από τις υπαλλήλους, που απασχολούνται νόμιμα, με αγωνία ζωγραφισμένη στο πρόσωπο και κοιτάζοντάς τους στα μάτια τούς έδωσαν να καταλάβουν ότι μέσα στα ψυγεία είχαν κρυφτεί κάποιες εργάτριες. «Δεν αποκάλυψα στους υπαλλήλους της Επιθεώρησης Εργασίας αυτό που συνέβαινε, γιατί είναι σίγουρο ότι αν έβγαιναν από τα ψυγεία θα έχαναν τη δουλειά τους. Όταν βγήκαμε από το εργοστάσιο πήρα αμέσως τηλέφωνο τους εργοδότες, τους ενημέρωσα ότι ο κίνδυνος πέρασε και τους ζήτησα να βγάλουν αμέσως τις γυναίκες από τα ψυγεία», είπε ο κ. Τσίτσης.

[via]


Σιγά τα νέα θα μου πεις, λες και δεν είναι γνωστό. Ο εργατικός μεσαίωνας ισχύει εδώ και δεκαετίες, δεν χρειάζεται να έχεις δουλέψει παραγωγή για να το ζήσεις εσύ ο ίδιος. Απ’τη γενιά του “no future” και μετά, το ρολόι μετράει ανάποδα.

ο τίτλος, από ένα πάλαι ποτέ ελληνικό γκρουπ (απ’τα γιάννενα)
pic: peter andrews

0 Comments:

Post a Comment

<< Home








eXTReMe Tracker