Monday, October 29, 2007

zeitgeist ii

4 Comments:

Anonymous Anonymous said...

Υποτιθεται οτι θα επρεπε να κανω ενα σχολιο αλλα αντ'αυτου θα προτιμουσα να θεσω μια ερωτηση...Αυτη η εικονα θελει να προσβαλλει τη minimal μουσικη η γενικοτερα το αντιστοιχο lifestyle και τροπο ζωης?Και αν ναι γιατι αυτη η απαξιωση?

27/11/07 14:01  
Blogger schottkey said...

Η ερώτηση μάλλον θα έπρεπε να τεθεί στα παιδιά του ‘Wasted German Youth’, από εκεί είναι η φωτό. Προφανώς απαξιώνει το hype του minimal techno, minimal house, κτλ.
Δεν νομίζω πως υπάρχει minimal τρόπος ζωής, ή αν υπάρχει, δεν τον γνωρίζω. Κι ο όρος minimal μουσική εδώ που τα λέμε είναι χαζός..
Σαν να λέμε “intelligent techno”- άσε που η minimal μουσική πλέον έχει γίνει αφάνταστα βαρετή, η M_nus πρέπει να είναι η πιο βαρετή εταιρεία φέτος σε κυκλοφορίες.

27/11/07 14:17  
Anonymous Anonymous said...

Εχεις δικιο,επρεπε μαλλον να απευθυνθω εκει,λανθασμενα θεωρησα οτι η photo/post ηταν εμπνευση του blogger.
Ανεξαρτητα απ αυτο η ζωη ειναι ωραια (και) γιατι υπαρχει πλουραλισμος αποψεων.Και με αυτο θελω να πω οτι,κατα τη γνωμη μου,η minimal ειναι ο,τι πιο καινοτομο και προοδευτικο εχει να επιδειξει η συγχρονη ηλεκτρονικη μουσικη.Θεωρω δεδομενο οτι μπορει να μην αρεσει γιατι,διχως αλλο, γουστα ειναι αυτα.Ωστοσο πιστευω οτι εχει περιθωριο εξελιξης σαν ειδος καθως και οτι εχει τα ''φοντα'' να αφησει τη δικη της εποχη.
Οσον αφορα τον ορο που της αντιστοιχηθηκε νομιζω οτι ειναι αρκετα πετυχημενος απλα γιατι,ισως σε σχεση με αλλα ηλεκτρονικα ειδη,ειναι αν μη τι αλλο απλη και λιτη.Χωρις αμφιβολια λιγη περισσοτερη ευρηματικοτητα δεν θα εβλαπτε κανεναν.
Σχετικα με τις δισκογραφικες εταιριες που προσκεινται σε αυτου του ειδους τη μουσικη οφειλω να ομολογησω οτι την Minus δεν την παρακολουθω.Ωστοσο εκτιμω απεριοριστα την Kompakt και τη θεωρω εταιρια προτυπο ακομη και για τις major!Και η Poker Flat η ακομη και η Bpitch Control δεν εχουν να ζηλεψουν και πολλα ενω τελος κατ εμε και οι Shitkatapult και Get Physical ειναι πολυ αξιολογες.
Αν και δεν ειμαι μεγαλος fan των Blog (απο απλη αμελεια και οχι απο προκαταληψη η κατι αλλο)ηθελα να σου δωσω συγχαρητηρια για το "Κομματια ενος ολογραφικου ροδου",με μια σχετικα γρηγορη ματια το βρηκα ειλικρινα πολυ ενδιαφερων.Απο τη μουσικη που προτεινεις εκτιμησα πολυ τους/τον Flying White Dots.Πραγματικα πολυ καλη δουλεια...

29/11/07 02:26  
Blogger schottkey said...

Stitch,
σε ευχαριστώ για τα καλά λόγια κατ’αρχήν.
Δεν είναι θέμα «γούστου» ή «πλουραλισμού» το αν μ’αρέσει το minimal techno ή όχι. Ακούω τη συγκεκριμένη μουσική χρόνια τώρα, και πιστεύω πως έχει πέσει πλέον σε τέλμα. Τίποτα συναρπαστικό δε βγαίνει στο είδος, ο ήχος είναι τελείως flat, πλαστικός εντελώς. Η Kompakt έχει ένα ενδιαφέρον, αλλά πολλά απ’όσα βγάζει είναι πολύ εμπορικά για τα γούστα μου (κι όχι ο ορισμός του minimal, right?)- η Shitkatapult είναι OK, η Get Physical καλή, αλλά για τον ήχο του 2005, όχι για σήμερα. Η Poker Flat είναι αλήθεια πως έχει εμπλουτίσει τον ήχο της, αλλά και πάλι..
Είναι τόσα τα πράγματα που συμβαίνουν στην ηλεκτρονική/χορευτική μουσική σήμερα, που η minimal μοιάζει λίγο ξεπερασμένη.
Thanx για το σχόλιο πάντως.

29/11/07 12:47  

Post a Comment

<< Home








eXTReMe Tracker