Wednesday, March 28, 2007

a request

Το κύμα του dubstep/grime/grimecore που έχει χτυπήσει τη Μεγάλη Βρετανία σαν ιός, έχει εξαπλωθεί παντού: σε ραδιόφωνα, φεστιβάλ και κλαμπ. Προς το παρόν μοιάζει ανθεκτικότερο από το uk garage, αν και η βάση του είναι (ευτυχώς) το dub. Μόδα; Μάλλον όχι, αν και αρχίζει να με κουράζει λίγο όλο το hype γύρω του.
Burial, Milanese, MarkOne, Vex’D, Mala, Loefah, Skream, Kode 9, Joe Nice, Boxcutter, Distance, Menta, Roll Deep, Lady Sovereign, The Plastician-τόσα ονόματα, μόνο ο χρόνος θα δείξει αν θα χαθούν όπως τόσοι άλλοι.
Προσωπικά προτιμώ το πιο παλιό υλικό της Planet Mu (αν κανείς ενδιαφέρεται ας ψάξει τη συλλογή ‘Children of Mu’ του 2004).

Δύο (κουνημένα) βίντεο, από το Bloc Weekend που έγινε αυτό το σ/κ στη Βρετανία, Surgeon και μια acid δόση από τους DMX Krew: (από τον Dr.Blowfins via silent stelios)


Surgeon @ BLOC Weekend




DMX Krew @ BLOC Weekend




Και ένα re-upload, as requested:

Pernille Gunvad-A Captive

4 Comments:

Blogger lkrory21 said...

Οι Menta δεν είναι οι ... Μέντα, ε; ;-)

28/3/07 12:55  
Blogger schottkey said...

No, no..
Αυτοί είναι δύο βρετανοί, ο Danny Harrison κι ο Arthur Smith.
Και δεν έχουν σχέση με τον Coti..

28/3/07 18:01  
Blogger silent stelios said...

Ωραια τα σχολια σου.Ως προς την κοινη καταγωγη dubstep και uk garage, αν και το δευτερο παιζει αρκετο καιρο νομιζω οτι απευθυνεται σε διαφορετικο κοινο. Αυτην την εντυπωση εχω παντως. Οσο για το που παει το dubstep ειναι σιγουρα νωρις να πεις, αλλα το remix villalobos στον shackleton και το (πολυ καλο)LAC του spleeparchive ισως δειχνουν ο δρομο. Αρκει να φυγει το hype γρηγορα.Το dj set του loefah ηταν παντως ευχαριστη εκπληξη στο bloc. Πολυ καλος....

28/3/07 23:06  
Blogger schottkey said...

Δε νομίζω πως απευθύνεται και σε τόσο διαφορετικό κοινό. Αν ακούσεις κάποια από τα ονόματα που ανέφερα στο ποστ, θα δεις πως θυμίζουν πάρα πολύ uk garage, και ο κόσμος που ακούει το είδος έχει φτάσει και ως το dubstep. Ας μην ξεχνάμε πως όλα αυτά είναι και παρελκόμενα του ότι η Βρετανία έχει πολύ μικρή hip hop σκηνή (εξαιρούνται "περιπτώσεις" Roots Manuva π.χ.). Ο Shackleton είναι από τα καλύτερα πράγματα που άκουσα φέτος, ενώ ο Villalobos είναι περίπτωση (εξάλλου νομίζω πως είναι αρκετά μακριά από τις αναφερόμενες κατηγορίες). Το remix συμφωνώ πως είναι εξαιρετικό.

28/3/07 23:46  

Post a Comment

<< Home








eXTReMe Tracker