herr bar
clark-herr bar
το βίντεο είναι σκηνοθετημένο από τον clemens kogler, ο οποίος χρησιμοποίησε μέλη του ανθρώπινου σώματος ώστε αυτά να διαμορφώνουν τοπία, ζώα, φυτά κ.α.
clemenskogler.net
από το άλμπουμ του clark 'body riddle', warp records, 2006.
8 Comments:
αν δεν παινέσουμε το σώμα μας να πέσει φωτιά να μας κάψει... ωραίο.
Φωτιά, φωτιά..
Our own physical body possesses a wisdom which we who inhabit the body lack. We give it orders which make no sense.
~Henry Miller
γι αυτό είμαστε σε μόνιμη σύγκρουση γαμώτο;; τον καημένο τον καρτέσιο, πόσο έξω είχε πέσει στη σχέση σώματος και νου. το γράφω και στο τελευταίο μου ποστ, ότι το "φυσικό" μας όργανο είναι το σώμα μας το οποίο έχουμε τσακίσει από φαντασιακές ελλείψεις.
By default? Ίσως.
Πάντως δεν πρέπει να υποτιμάς τη δύναμη του μυαλού-πολλά σύμπαντα κρύβονται εκεί μέσα, και το μυαλό δεν έχει καμία κυριαρχία σε τέτοιες περιοχές. O Καρτέσιος πίστευε πως το σώμα είναι μια προέκταση. Ο David Cronenberg θα είχε πολλά να πει πάνω σ'αυτό το τελευταίο..
"your body is your mind"
Joseph Pilates
"Your ego's writing checks your body can't cash."
'Ice' Val Kilmer to 'Maverick' Tom Cruise on Tony Scott's 'Top Gun'.
δεν υποτιμώ καθόλου τις συνειδητές και ασυνείδητες διαστάσεις του μυαλού μας, άλλωστε με αυτές ασχολούμαι στα γραπτά μου. σε σχέση με τον καρτέσιο, δεν ξέρω αν θεωρούσε το σώμα προέκταση του νου, όπως αντιμετωπίζουμε σήμερα τα προσθετικά σε σχέση με το σώμα μας, άλλο ήθελα να πω: ότι ενώ αυτός πίστευε στο διαχωρισμό νου και σώματος αλλά και στη διάδρασή τους, τού ξέφυγε το γεγονός ότι τελικά το σώμα επιδρά πάνω μας περισσότερο, με την έννοια ότι είναι το πιο ευπρόσβλητο στοιχείο από τα δύο σε σχέση με μια καθημερινή εξωτερικότητα και τον αστάθμητο παράγοντα. πρώτα χρειάζεται να επιβιώσει αυτό για να επιβιώσει και το μυαλό μας, το οποίο είναι αυτονόητο αλλά το ξεχνάμε. πάνω σ' αυτό στηρίζω και όλη την επινόηση των προσθετικών:)
Με την τρομερή ανάπτυξη της τεχνολογίας, της βιοτεχνολογίας, και της γενετικής ακόμα, κάθε "πρόσθετο" αποτελεί προέκταση του σώματός μας (κι εδώ υπάρχει συγγένεια με όσα πίστευε ο Καρτέσιος). Η σύνδεση με τον νου είναι κομμάτι πολύπλοκο, μιας και θεωρώ πως πολλές καταστάσεις που το σώμα "αντιλαμβάνεται", πιθανόν να είναι false alarms του μυαλού, αν όχι 'εικονικές πραγματικότητες'.
Ας μην μπω σε cyberpunk μονοπάτια γιατί δεν ξεμπλέκουμε.
Post a Comment
<< Home