Monday, October 02, 2006

Four days' one-liners (iii)



Shortbus: η μεγάλη απογοήτευση του φεστιβάλ για μένα, θα πρέπει να ανήκω στη μικρή μειοψηφία του κοινού που δεν του άρεσε (άλλωστε βγήκε καλύτερη ταινία για το κοινό)- μετά το πολύ καλό πρώτο 20λεπτο, η ταινία έκανε κοιλιά, οι διάλογοι μου θύμιζαν ελαφρώς Sex and the City (παρά τις κάποιες πολύ καλές ατάκες), δυστυχώς ο Mitchell δεν πέτυχε να αποδώσει την εικόνα της πόλης μετά την 11/9 όπως το έκανε π.χ. το '25th Hour', για μένα αυτό ήταν το point της ταινίας κι όχι το σεξ, κρίμα..

Ils: θύμιζε υπερβολικά το 'Haute Tension', ωραία η λύση και πρωτότυπη (είναι αληθινή ιστορία), ατμοσφαιρικό, ό,τι πρέπει για μεταμεσονύκτια..

La Battaglia di Algeri: οι αναγωγές στη σημερινή εποχή και σε ανάλογες συνθήκες απαραίτητη, ζωντανό παρά τα χρονάκια του.

Glastonbury: το χειρότερο από τα μουσικά, κάκιστη σκηνοθεσία, ελάχιστη μουσική (τους Levellers πού τους θυμήθηκε ο Temple;), μάλλον freak show θύμιζε παρά ντοκιμαντέρ..

Paris je t'aime
: τα σπονδυλωτά τα βαριέμαι, αυτό ήταν Η εξαίρεση- όλα τα φιλμάκια πάνω από το μέσο όρο, μερικά ήταν μικρά διαμάντια (Tykwer, Payne, Chomet, Salles)

3 Comments:

Blogger Labrini said...

This comment has been removed by a blog administrator.

3/10/06 17:00  
Blogger Labrini said...

Χαχα, Levellers, my thought exactly! Και αναρωτιόμουν αν θα τους αναγνώριζε κανείς στην αίθουσα...

3/10/06 17:12  
Blogger schottkey said...

OK, τους αναγνωρίσαμε εμείς οι 2 (κι άλλοι πολλοί υποθέτω).
Δεν ξέρω αν ο Temple τους αναγνώρισε όμως..(κι από ποια κάμερα πήρε το συγκεκριμένο υλικό χοχοχο).

Βέβαια αν κρίνουμε βάσει του 'Glastonbury', οι Levellers στην κλίμακα freak/εναλλακτικός/αντοχή στη βρώμα/λάσπη/μαγνήτης freak fan αγγίζουν το 7/10, οπότε..

3/10/06 21:33  

Post a Comment

<< Home








eXTReMe Tracker