Friday, September 22, 2006

Closer to the edit



Το βίντεο του κομματιού 'Closer' των Nine Inch Nails, σκηνοθετημένο από τον Mark Romanek είχε λογοκριθεί αρχικά από το MTV-επηρεασμένος από τη δουλειά του Joel Peter Witkin, ο Romanek (ο οποίος έχει σκηνοθετήσει και το κλιπ της διασκευής του 'Hurt' των NIN από τον Johnny Cash) έκανε ένα κλειστοφοβικό κλιπ κομμένο και ραμμένο στον ήχο των ΝΙΝ, θυμίζοντας snuff film. Το 'Closer' είναι ένα από τα 2 κλιπ του Romanek που βρίσκονται στη συλλογή του MoMA (το άλλο είναι το 'Bedtime Story' της Madonna).

Το παρακάτω κλιπ είναι ένα mash-up του 'Closer' με το Star Trek, στο ίδιο ύφος του βίντεο (ίσως και πιο τρομακτικό χοχο).




Closer VS Star Trek



Nine Inch Nails-Closer



Το 'Closer' των Nine Inch Nails (αλλιώς γνωστό και ως 'Halo 9'), κυκλοφόρησε ως single το 1994, από τον δίσκο 'The Downward Spiral'. (Αξίζει να ψάξεις τα remix των Coil και Adrian Sherwood)


Nine Inch Nails-Closer

Nine Inch Nails-Closer (live)

5 Comments:

Blogger AEon FluX said...

Sto project runway perisu pou parakoloy8ouysa fanatika o enas apo tous modistrous prokalese ton kako modistro kai problhmatiko paidi na pei to tragoydi san na to elege o Tim Gunn, h patrikh figoura tou reality me to akampto inflection kai to monotono intonation. Psa3to na to breis einai api8ano sto context ths seiras.
Santino sings closer.
"Designers, you bring me closer to God."
"Make it work."
"Andre, I wanna fuck you like an animal".

smooch,
Aeon

PS Shmera paw massive, hey op! (o guftos pou kanei toumpa) Eimai polu xaroumenh, ki as mhn erxetai kaneis malakas SF weirdo mazi mou. 8a sou ta pw ola xarti kai kalamari, sto blog mou.

22/9/06 18:45  
Blogger kukuzelis said...

Ψηφίζω με τα χέρια και τα πόδια Star Treck. Αυτοί οι T.Jonesy, Killa και σια φαίνεται πως έχουν αναλάβει εργολαβικά τα σταρτρεκ σλας μιουζικ βίντεοζ. Οι παλιότερες δοκιμές τους όμως δεν ήταν τόσο πετυχημένες όσο αυτή.

22/9/06 19:15  
Blogger cyrus said...

Κι εγώ ψηφίζω Star Trek, δαγκωτό.

Πάντως οι ΝΙΝ είναι εξαιρετικοί -- και τα βίντεό τους προσεγμένα.

Cheers...

23/9/06 18:50  
Anonymous Anonymous said...

I'll go for NIN, by far.

23/9/06 23:30  
Blogger schottkey said...

Trekkies and nailers, thanx for sharing thoughts.

Οι Jonesy και Killa ήτο απλά η αφορμή- τα κλιπς των NIN χτυπούν στο υποσυνείδητο. Όπως κι η διαφαινόμενη μα τόσο καλά κρυμμένη σχέση μεταξύ κάπταιν Κερκ και Σποκ.

25/9/06 16:06  

Post a Comment

<< Home








eXTReMe Tracker