Friday, June 05, 2009

blank is the new black


Ευρωεκλογές, και το μόνο που δεν έίναι θέμα συζήτησης, είναι η Ευρώπη. Μοιάζουν οι πιο μάταιες εκλογές, ever. Ποιος πιστεύει ότι κάτι πραγματικά θα αλλάξει; Το μόνο νέο εδώ, οι γιαλαντζί Οικολόγοι. Καινούργιο κοσκινάκι μου, έγινες και trendy..
Κατά τα άλλα, απόψε στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ έχει το ‘Home’ του Yann Arthus Bertrand. Το βλέπεις και στο YouTube link.


Τα φετινά πλέι-οφ στο ΝΒΑ πάνε για θρίαμβο της άμυνας. Τα καλά της Ευρώπης μεταφέρθηκαν στην άλλη όχθη. Οι Lakers παίζουν στον Dwight Howard την άμυνα που έπαιζε η CSKA στον Pekovic. Κι ο Kobe Bryant σουτάρει απ’τα 6 μέτρα σαν τον MJ επί 40 λεπτά..


Διάβαζα τις (πολυαναμενόμενες) δηλώσεις του Κόκκαλη, με το διώξιμο Βαλβέρδε κτλ. Και με όλες τις ειρωνείες προς ανθρώπους που έπαιξαν μπάλα στον ΟΣΦΠ (κι έχουν προσφέρει στο σύλλογο που διοικεί ο ίδιος), όλες τις κοροϊδίες προς τους δημοσιογράφους (που σαν χάνοι καθόντουσαν και τον κοιτούσαν), με έκανε να σκεφτώ πως αυτός ο άνθρωπος, με το άχαρο εμετικό χάχανο και τον κυνισμό να τρέχει σαν αφρός απ’το στόμα, θα μπορούσε να’ναι ένας Μπερλουσκόνι για τη χώρα μας. Να μας κυβερνά και να μας κοροϊδεύει: «Ρε βλάκες, με ψηφίζετε, τι μιλάτε; Εγώ και με τον Παπουτσή Υπουργό Εξωτερικών θα κυβερνήσω τη χώρα».


Πέρασα τις προάλλες απ’τον Αγ.Παντελεήμονα. Η κατάσταση δεν είναι όπως την περιγράφουν τα κανάλια και τα μέσα. Είναι χειρότερη. Μπήκα σε ένα ψιλικατζίδικο να ρωτήσω έναν δρόμο κι εξαφανίστηκα. Το βλέμμα μου βγαίνοντας έπεσε σε ένα απέναντι μπαλκόνι- στο σπίτι πρέπει να έμεναν πάνω από 10-12 άτομα. Και μου φάνηκε τόσο παράξενο, σε μένα, που γνωρίζω πολύ καλά πως στο μέρος που μένω, οι Πακιστανοί μένουν σε κοτέτσια, ανά δεκάδες.
Όχι ότι στο κέντρο είναι καλύτερα. Τις προάλλες μου άνοιξαν το αυτοκίνητο (για δεύτερη φορά), στην Ευρυπίδου το σκέφτεσαι να περάσεις, στα στενά πας τοίχο τοίχο. Σε λίγο οι ταξιτζήδες θα λένε αυτά που βλέπεις στις ταινίες: «α φιλαράκι, εγώ από Μενάνδρου δεν περνάω..»


Και τώρα που καλοκαίριασε, το blog μπήκε και τυπικά σε νάρκη. Καμία διάθεση. Ή μήπως είναι της στιγμής; Και για να παραφράσω τον (εσαεί αχώνευτο σε μένα) John Lennon: “Blogging is what happens to you while you’re busy living”.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home








eXTReMe Tracker