Friday, January 30, 2009

no more words


1. Έχω ξεκινήσει να γράψω τόσες φορές όσα ένιωσα για τα γεγονότα του Δεκεμβρίου, και κάθε φορά το σταματάω. Δε βγαίνει.

2. Πολλές επανακυκλοφορίες το τελευταίο διάστημα. Άκουσα μετά από χρόνια το ‘Loveless’ των My Bloody Valentine. Μου μοιάζει αρκετά διαφορετικό πια. Γι’αυτό το άλμπουμ κάναμε τόση φασαρία κάποτε;

3. Μια ομορφιά το ελληνικό ποδόσφαιρο. Στην ομάδα μου απ’τον Κρέσπο καταλήξαμε στον Μπόμπο (που ούτε αυτόν μπορούμε να κλείσουμε τελικά), ο γάβρος διαμαρτύρεται γιατί φυσάει πολύ και πέφτει ο Ντιόγκο, στον ΠΑΟΚ λείπει ο Χούτος για να κλείσουν με Γκαρσία-Κοντρέρας-Μουσλίμοβιτς συμμορία, και να πλακώνονται στις μπουνιές από τα ντους. Έχεις και τον Τσίπρα να σου μιλάει για ΚΤΕΛ στον Βοτανικό τώρα..

4. Τι πράγμα κι αυτό με τους Animal Collective. Ακόμα δεν τέλειωσε ο Γενάρης και μας έχει γίνει πλύση εγκεφάλου (και στομάχου). Εντάξει, είπαμε, πολύ ωραίος δίσκος, μπορούμε να ακούσουμε και κάτι άλλο; Δηλαδή αν φτάσουμε στο Δεκέμβρη με τις ανασκοπήσεις κτλ. τι θα γίνει;

5. Τα jingles των Jumbo πρέπει να έχουν μεγαλύτερο potential κολλητικού εθισμού από 2 τόνους Trident ποτισμένες με Red Bull. Δεν εξηγείται αλλιώς.

6. Μόνο εγώ παίρνω spam mails με τίτλο “message from president” και αποστολέα Barack Hussain Obama;

7. Έχω δει εδώ και 20 μέρες τη ‘Μήδεια 2’ του Παπαϊωάννου, κι απ’τη στιγμή που βγήκα από το Παλλάς μέχρι σήμερα, δεν έχω σκεφτεί την παράσταση ούτε για 1 λεπτό. Κι αυτό μάλλον δεν το λες καλό.

8. Δεν το είχα ποτέ σκεφτεί, μέχρι που άκουσα μια εκπομπή του Antony στο ραδιόφωνο. Εκεί ο ίδιος δήλωσε πως η μεγαλύτερη επιρροή του στο τραγούδι είναι η Nina Simone. Αυτό το μπάσο της φωνής του.. Και φαντάστηκα πως ο ίδιος είναι μια λευκή εκδοχή της, στο έξτρα ευνουχισμένο. Το κομμάτι της που διάλεξε για να παίξει, ήταν η διασκευή στο classic του Exuma:

Nina Simone-Dambala

9. Κατά τα άλλα, ακούω φανατικά Kassem Mosse, κι αρχίζω να βαριέμαι το full blogging. Ήδη βαρέθηκα (σχεδόν) το twitter και πειραματίζομαι με το tumblr: λίγα λόγια και καλά (απορώ πώς το tumblr δεν έχει πιάσει ακόμα στην Ελλάδα- ίσως γιατί λίγοι αφήνουν τη σιγουριά της wordpress και του blogspot, ίσως γιατί είμαστε ως λαός πολυλογάδες και μας αρέσει η έκθεση ιδεών..)


pic: marni horwitz

3 Comments:

Blogger silent stelios said...

Χα, χθες βραδύ παρήγγειλα το loveless και το isn't anything για να αντικαταστήσω τα cd που έκαναν φτερά!

Το θέμα με τους AC - περά από την καθαρά μουσική πλευρά του που δεν είναι κάτι που με αφόρα - είναι αντίστοιχο με αυτό της περσινής υπερβολής των μπλογκ γύρω από τον burial. Ίσως θα έπρεπε να τροποποιηθεί η καταχώρηση της λέξης «αυτισμός» στην Wikipedia ώστε να συμπεριλάβει και την ακατάσχετη παραφιλολογία γύρω από ακυκλοφόρητα άλμπουμ ως ένδειξη της συγκεκριμένης διαταραχής.

[«Ο αυτισμός αποτελεί μία βαριά, ισόβια αναπτυξιακή διαταραχή, η οποία εμποδίζει τα λεγόμενα αυτιστικά άτομα να κατανοούν σωστά όσα βλέπουν, ακούν και γενικά αισθάνονται. Αυτό, έχει ως αποτέλεσμα τα άτομα αυτά να αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα στις κοινωνικές σχέσεις, την επικοινωνία και τη συμπεριφορά τους. Είναι μία εκ γενετής διαταραχή του εγκεφάλου, που επηρεάζει τον τρόπο με τον οποίο ο εγκέφαλος αντιλαμβάνεται και χρησιμοποιεί τις πληροφορίες. Για τον αυτισμό δεν υπάρχει ουσιαστική θεραπεία, αν και γίνονται πολλές προσπάθειες κυρίως προς την κατεύθυνση της εκπαίδευσης για τον έλεγχο των συμπτωμάτων.»

30/1/09 15:48  
Anonymous Anonymous said...

κόλλησα στο 9.
δεν ειμαι blogger- ακόμα- , δεν είμαι υπολογιστάκιας, απλά ασχολούμαι τόσο όσο. Αρέσκομαι στο να διαβάζω ενδιαφέροντα πράγματα στο internet και να χρησιμοποιώ τον υπολογιστή γενικότερα τόσο ώστε να μην νιώθω οτι με χρησιμοποιεί εκείνος, πολλές φορές χάνω την μπάλα ωστόσο. Πιάνω τον εαυτό μου να συναντάει άγνωστες λέξεις όπως twitter και tumblr. Τι είναι αυτά? λέω, όπως η γιαγιά μου όταν έχανε επεισόδιο της Λάμψης και δεν γνωριζε ποιό ήταν το 39ο παιδί του Γιάγκου και απο που είχε ξεφυτρώσει πάλι τούτο:ΡΡΡΡΡΡΡΡΡ Η λύση είναι άμεση και ακούει στο google, πληκτρολόγηση και η απάντηση είναι ζεστή και εύκολη. Τώρα ξέρεις και σύ τι είναι όλες αυτές οι εξωγήινες λέξεις.
Όλος αυτός ο πρόλογος γιατί διερώτηθηκα πολύ απλά, καθώς όλα αυτά τρέχουν με ταχύτητα και απίθανη φυσικότητα. Εμείς τελικά σε ποιό γήπεδο παίζουμε τελικά, σε realtime μετρώντας?
Με το ένα πόδι και το μισό κεφάλι στην γήινη πραγματικότητα μας και με τα άλλα μισά μας στην κατα προσέγγιση προσομοίωση αυτής.. εδω μέσα.

ένα κοινό ρητορικό ερώτημα-kind of- and the brainstorming goes on αλλά το comment μου ήδη κινδυνεύει απο εξοστρακισμό..?χαχα γι αυτό
full stop.

30/1/09 21:46  
Blogger schottkey said...

silent stelios,
το θέμα με τους Animal Collective δεν αφορά μόνο τους AC ή τον Burial. Έχει να κάνει με μια γενικότερη προβληματική νοοτροπία που θρέφεται και γιγαντώνεται σχεδόν αποκλειστικά στο ίντερνετ. Βλέπεις ανθρώπους (για να μην πω avatars), που πριν καν διαρρεύσει ένας δίσκος, έχουν προαποφασίσει ότι το Χ άλμπουμ, θα είναι το κορυφαίο της χρονιάς, το καλύτερο της δεκαετίας, το αριστούργημα όλων των εποχών. Κι εκεί από λινκ σε λινκ, από site σε site, από blog σε blog, ξεκινάει μια χιονοστιβάδα αυτισμού, που περιμένει το leak του άλμπουμ σαν την Αποκάλυψη: «εγώ το βρήκα πρώτος! Όχι, ήταν fake. Εγώ όμως το έχω κατεβάσει στα 320- ναι αλλά εγώ το διέρρευσα στο soulseek..» κ.ο.κ.
Είναι κάτι παραπάνω από hype όλο το «θέαμα». Και αυτή η αυτιστική συμπεριφορά επεκτείνεται και σε πραγματικά καλά άλμπουμ, ή γκρουπ που δεν το’χουν ανάγκη (όπως π.χ. οι αγαπημένοι σου/μας Autechre- αν δεις τι γράφεται προτού κυκλοφορήσουν οποιοδήποτε άλμπουμ σε τυχαία φόρουμ..). Απλά με τους Animal Collective ήρθε κι έδεσε που λένε. Anyway, μεγάλη συζήτηση.
Άραγε, εκείνο το DJ Kicks του Burial τι απέγινε; Χα.

solidus,
Μου είναι λίγο δύσκολο να αναλύσω ένα τέτοιο θέμα σε ένα τόσο μικρό comment box. Θα το πω όσο απλά γίνεται: όλες οι ιντερνετικές «φυσιογνωμίες» απέχουν κατά τη γνώμη μου αρκετά από το realtime. Κάποια από αυτά πρέπει να τα δοκιμάσεις, να πειραματιστείς για να δεις αν σου δίνουν κάτι. Προσωπικά, κάθε ένα από αυτά, τα βλέπω ως ένα μικρό «κομμάτι» του εαυτού μας. Μια μικρή περσόνα εδώ, άλλη στο last.fm, μια τρίτη στο tumblr ή το myspace. Αν τα προσθέσεις όλα αυτά, θα δεις ένα 10% απ’το ποιος πραγματικά είσαι. Το όλον δεν εμφανίζεται ποτέ.
Κατά τα άλλα: Google is your friend.

1/2/09 22:53  

Post a Comment

<< Home








eXTReMe Tracker