Monday, July 28, 2008

The Dark Knight


1. Αν και σαν ηθοποιός μ’αρέσει, μου φάνηκε λίγος ο Μπέιλ ως Batman. Ok, ο χαρακτήρας του είναι ο πιο «αντιήρωας» σε όλη τη σειρά των ταινιών, αλλά και πάλι..
Επίσης: πώς είναι δυνατόν (και συμπεριλαμβάνω όλα τα fiction δεδομένα) να μην καταλαβαίνει κανείς ότι ο Μπάτμαν είναι ο Μπέιλ, όταν ο Νυχτερίδας μιλάει με αυτό το ψεύδισμα;

2. Maggie Gyllenhaal: συμπαθής- αλλά αν γι’αυτή τη γυναίκα γίνεται ο χαμός στη Γκόθαμ, ας ελπίσουμε να μην περάσει ποτέ με το λεωφορείο από εκεί η Σαρλίζ ή η Σκάρλετ..

3. Οι 2,5 ώρες περνάνε νεράκι, ο Νόλαν στις σκηνές δράσης κεντάει (ο ήχος δίνει αληθοφάνεια σε κάθε έκρηξη- να γιατί δεν πρέπει να το δεις σε θερινό), το σενάριο θυμίζει ασφαλώς Alan Moore, και όχι, δεν είναι απλά ένα action movie. Nα συμπαθούσα και τον Μπάτμαν περισσότερο σαν φιγούρα..

4. Για τον Heath Ledger θα ειπωθούν πολλά (αν δεν έχουν ήδη ειπωθεί). Ο λόγος που ο Joker του είναι τρομακτικός, είναι γιατί είναι τελείως απρόβλεπτος. Κανείς δεν ξέρει τίποτα γι’αυτόν, δεν υπάρχει ένα αδύνατο του σημείο για να πατήσεις. Όπως κι ο ίδιος λέει: “Υou know what I am, Harvey? I'm a dog chasing cars. I wouldn't know what to do if I caught one. I just *do* things. I'm a wrench in the gears. I *hate* plans. I am an agent of chaos..”

5. Eckhart φλώρος (και τρομερά υπερβολικό το twoface-makeup), Gary Oldman we like, Freeman μικρός ρόλος (μου θύμισε τον σωφέρ της Ντέιζι..), Caine οι καλύτερες ατάκες, Cillian Murphy ρόλος-cameo (γιατί;)

6. Το φιλμ είναι το πιο σκοτεινό όλης της σειράς, γιατί δεν είναι το μαύρο (του Burton) που κάνει μια ταινία dark. Είναι η απόγνωση κι η απαισιοδοξία που χρωματίζουν το φιλμ. Το σπουδαιότερο της σειράς, σίγουρα- αλλά αριστούργημα; Όχι.

2 Comments:

Blogger ε said...

εκτος απο το 2. (μου αρεσει αυτη η γυναικα) και το 3.(με κουρασε η μεγαλη διαρκεια) σε ολα τα άλλα συμφωνω απολυτα μαζι σας.

31/7/08 00:14  
Blogger schottkey said...

H Maggie Gyllenhaal μου είναι συμπαθέστατη. Είναι και καλή ηθοποιός. Αλλά σε καμία περίπτωση δεν είναι η γυναίκα που θα προκαλέσει τέτοια πάθη μεταξύ δύο ανδρών ή θα βάλει σε αναταραχή μια ολόκληρη πόλη, όπως στην ταινία. Δεν είναι το physique της τέτοιο, δεν της πάει σαν χαρακτήρας.

Για τη διάρκεια έχετε δίκιο, ήταν μεγάλη- αλλά εμένα δε με κούρασε μιας κι οι ρυθμοί του φιλμ ήταν πολύ υψηλοί (και θα ήταν κάπως «άδικο» να τέλειωνε εκεί στο 2ωρο που όλα έμοιαζαν ζαχαρωμένα..)

31/7/08 09:58  

Post a Comment

<< Home








eXTReMe Tracker