Wednesday, July 05, 2006

UR



Από τα τόσα ονόματα που εμφανίζονται στο φετινό synch festival (6-7-8 Ιουλίου, στο Μουσείο Μπενάκη και το Τεχνολογικό Πολιτιστικό Πάρκο Λαυρίου), δύσκολο να διαλέξεις κάτι που να τραβά αυτόματα την προσοχή ή να ξεχωρίζει απ'το σωρό.

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα εμφανίζεται υπό την μορφή των Galaxy 2 Galaxy & Los Hermanos, η θρυλική εταιρεία του Detroit, Underground Resistance. Αυστηρά underground σε κάθε έκφρασή της, σχεδόν μιλιταριστικά πολιτική στις αρχές της και ανυποχώρητα σκληρή στον ήχο της, η UR, ιστορικής σημασίας για τους technoheads, live στις 7 Ιουλίου στο Λαυριο, στις 23:30.

Από την καταχώρηση στο site του synch:

Μια ανατρεπτική, πολιτική κολεκτίβα, ένας πραγματικός μύθος της techno σκηνής του Ντιτρόιτ εμφανίζεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα. Οι UR γεννήθηκαν στα τέλη της δεκαετίας του ’80 όταν ο Jeff Mills συνάντησε τον “Mad” Mike Banks και τον Robert “Noise” Hood και δημιούργησαν «σκληρή μουσική από μια σκληρή πόλη», όπως οι ίδιοι χαρακτηρίζουν τον ήχο τους. Ηταν οι πρώτοι που έπαιξαν live techno και χρησιμοποίησαν έναν DJ σαν αληθινό μέλος μιας μπάντας. Ποτέ δεν πρόδωσαν τα πιστεύω τους, δεν συμβιβάστηκαν με τους κανόνες των δισκογραφικών εταιριών, ενώ σπάνια φωτογραφίζονται, καλύπτοντας τα πρόσωπα τους με μαντίλια. Οι ζωντανές εμφανίσεις τους είναι ένα μίγμα ανθρώπων και μηχανών που τις αποκαλούν επιθέσεις. Στην πρώτη τους εμφάνιση σε ελληνικό έδαφος, οι UR θα εκπροσωπηθούν από τους Galaxy 2 Galaxy και τους Los Hermanos, οι οποίοι δόνησαν τα clubs του κόσμου με το σαρωτικό Knights Of The Jaguar το ’98. H κολεκτίβα της Underground Resistance, θα μοιραστεί την σκηνή με τον δεξιοτέχνη σαξοφωνίστα David Lynch σε μια συνεργασία που αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον. O David Lynch, με ένα πλούσιο βιογραφικό και σημαντικές συνεργασίες με την Έλλη Πασπαλά και άλλους σπουδαίους καλλιτέχνες, θα αυτοσχεδιάσει με το σαξόφωνο του στα κομμάτια “Jupiter Jazz” και “Hi Tech Jazz”. Μια συνεργασία που θα συζητηθεί!


Για μυημένους και μόνο.
Links:

Underground Resistance

Los Hermanos

UR @myspace

Los Hermanos @myspace


8 Comments:

Blogger schottkey said...

Sure, τα είχα αναφέρει και σε δικό σου ποστ περί synch-αν και δεν νομίζω πως είναι του γούστου σου οι UR :)
Αν τύχει να σου αρέσουν πάντως, δες και τους Aux 88, είναι στο ίδιο ύφος.

Mark Stewart ήταν θεός, δεν ξέρω πως θα εμφανιστεί-το ίδιο κι ο Afrika. Αναμένω επίσης Amon Tobin και A Guy Called Gerald.
Οι Animal Collective στο λάιβ υποπτεύομαι πως θα είναι ή πολύ καλοί, ή κάτι εντελώς χλιαρό.

cu there ;)

5/7/06 15:04  
Blogger lkrory21 said...

Ραντεβού στο Λαύριο και το Μ.Μ.?

5/7/06 15:07  
Blogger schottkey said...

Count me in για Λαύριο.
Για Μπενάκη δεν ξέρω ακόμη, πρέπει να δω ποια μέρα έχω κάτι προσκλήσεις!

5/7/06 15:34  
Blogger lkrory21 said...

Τυχερός είσαι, φέτος εγώ τους τα έσκασα! (Καλά ήταν πέρυσι με τσαμπέ 3ήμερο πάσο αλλά δυστυχώς δεν είναι κάθε μέρα Κυριακή!). Πρέπει να την παλέψεις και για αύριο λόγω Biosphere και φυσικά την.. Ορχήστρα των Λαχανικών :-)

5/7/06 15:48  
Blogger schottkey said...

Καλά έκανες, αξίζει.
Θα το προσπαθήσω για αύριο-αν αργήσω, κράτησέ μου λίγη σούπα..

5/7/06 16:21  
Blogger schottkey said...

Ξενοδοχείο; Πισίνα;
Ααα..μήπως θα σου κάνει και αέρα καλλίπυγος δεσποινίς πριν τα λάιβ;

5/7/06 21:57  
Blogger schottkey said...

blogger sux big time

6/7/06 08:47  
Blogger lkrory21 said...

Καλημέρα! εμένα o παλιο-blogger μου κάνει χαζομάρες σε ένα στα δύο posts. Τόσους προγραμματιστές έχει η Google ας το "συμμορφώσει" λιγάκι. Αν έρθεις από το Μουσείο για ένα ...μπριαμ (χε χε χε) ρίξε sms!

6/7/06 09:53  

Post a Comment

<< Home








eXTReMe Tracker