Friday, September 05, 2008

les fleurs



Ο Theo Parrish συνηθίζει να «πειράζει» διάφορα soul/funk/disco κομμάτια του παρελθόντος (κι όχι μόνο), στη σειρά με τα edits του που ονομάζει ‘Ugly Edits’. Στα προηγούμενα 10 volumes της σειράς, έχει βάλει το χεράκι του στους Sugarhill Gang, στον Sylvester, στον Willie Hutch, στον Quincy Jones, ακόμα και στη Jill Scott.
Ανάμεσα σ’αυτούς και στη Minnie Riperton, που φέτος την ξαναπειράζει, στο ‘Reasons’:

Minnie Riperton-Reasons (Theo Parrish edit)

Ωραίο το edit, αλλά το original κομμάτι είναι soul/funk δυναμίτης.

Minnie Riperton-Reasons

They don’t make them like that anymore..
Η Minnie Riperton πέθανε το 1979 από καρκίνο του στήθους, σε ηλικία 32 ετών. Οι πιο πολλοί την θυμούνται για το ‘Lovin’ You’ (με το σχεδόν τσιριχτό ρεφρέν). Το ‘Lovin’ You’ υπάρχει στο ‘Perfect Angel’ του 1974- το ‘Reasons’ είναι το εναρκτήριο κομμάτι του δίσκου.

2 Comments:

Blogger Stratos Bacalis said...

Η Μίνι είναι ο εφιάλτης της Μαράια, και γι αυτό υποφέρουμε από αυτήν και όλες τις επίδοξες βοκαλίστριες... αρκεί να τις βάλεις να ακούσουν το Lovin' για να πάνε κλαίγοντας στα αποδυτήρια!

9/9/08 18:10  
Blogger schottkey said...

Η Minnie, όπως και μια σειρά άλλων τραγουδιστριών, κυρίως από τα ‘70s, συνέπεσαν με την έκρηξη της disco κι έχουν υποβιβαστεί σαν φωνές, άδικα κατά τη γνώμη μου. Όχι μόνο γιατί δεν το άξιζαν, αλλά και γιατί όσα τραγουδούσαν δεν έχουν τίποτα να ζηλέψουν από άλλες soul/jazz ερμηνεύτριες της εποχής εκείνης.

Για την Mariah, τι να πω, νομίζω πως το ‘Lovin’ You’ της έρχεται κουτί για να αποδείξει πόσο άθλια χρησιμοποιεί την (καλή) φωνή που διαθέτει..

10/9/08 08:21  

Post a Comment

<< Home








eXTReMe Tracker