Thursday, December 13, 2007

schott:07 key:08


#8. Ulrich Schnauss-Goodbye [Independiente/Domino]
Με το ‘Goodbye’ ο Ulrich Schnauss αφήνει (προς το παρόν;) το ηλεκτρονικό του παρελθόν στην άκρη, και φτιάχνει έναν δίσκο που είναι τόσο κοντά στο shoegaze, όσο δεν έφτασαν πολλοί άλλοι πριν απ’αυτόν. Και το κάνει τόσο καλά, καλύτερα από τους Port Royal ή αντίστοιχα γκρουπ που προσπαθούν να αναβιώσουν το ‘Loveless’. Πολύ ενδιαφέρουσα η συμμετοχή του Aidan Banks (οι Longview είναι η δεύτερη μπάντα του Schnauss εξάλλου)- το άκουσμα του άλμπουμ ανταποκρίνεται πλήρως στη θολή φωτογραφία του εξωφύλλου (ηλιοβασίλεμα ή ξημέρωμα;).

σχετικό ποστ: counting days to summer

Το χειρότερο #8: Jay-Jay Johanson-The Long Term Physical Effects Are Not Yet Known [ΕΜΙ]
Κάπου η μουρμούρα καταντά βαρετή, κι ο τρόπος που ο Jay-Jay τραγουδά πια μόνο σε μουρμουρητά παραπέμπει. Είναι τόσο ρηχός ο δίσκος του που νομίζεις πως από την πολλή κλάψα κάπου θα χτυπήσει τιλτ και θα αναγεννηθεί- προς το παρόν, αναπληρώνει τα Valium.



Δες επίσης: 2006, 2005

Labels:

2 Comments:

Anonymous Anonymous said...

Ρε συ οι Longview είναι του Schnauss;
Έλα Παναγία μου!
Δεν το ήξερα ρεεε
Και επειδή έχω ένα πολύ ιδιαίτερο προσωπικό, ανεξίτηλο, μαύρο, άραχνο, στοιχειωτικό θέμα με τους Longview και κάτι πολύ συκεκριμένα τραγούδια τους που με γάμησαν σε συγκεκριμένες φάσεις και εποχές, έχω διπλά εντυπωσιαστεί, τώρα.
Αν είναι δυνατόν!
ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ!

Τον άλλο τον Jay Jay ρίχτου μια ανάποδη (γιατί μου το βγάζει αυτό αυτός ο άνθρωπος;)

14/12/07 00:52  
Blogger schottkey said...

Κι όμως, είναι δυνατόν. Ο Schnauss παίζει keyboards για τους Longview, κι έχει κάνει κάποια remix στο άλμπουμ τους 'Subversions'.

Ο Jay-Jay δεν είναι αξιαγάπητος και τόσο γλυκός όπως σε κοιτάζει στη φωτό; (not!)

14/12/07 09:02  

Post a Comment

<< Home








eXTReMe Tracker