Tuesday, October 14, 2008

josef k.


Η αναδρομική έκθεση του Josef Koudelka στο Μουσείο Μπενάκη της Πειραιώς, είναι νομίζω από τις πιο πλήρεις εκθέσεις φωτογραφίας που έχουν γίνει στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια. Δεν είναι μόνο το πλήθος των φωτογραφιών, είναι κι ο χώρος κι η πολύ καλή εκτύπωση. Η σειρά φωτογραφιών που τον έκανε γνωστό, αυτή της σοβιετικής εισβολής ήταν το πιο αδύναμο κομμάτι κατά τη γνώμη μου- εντυπωσιακοί οι ‘Τσιγγάνοι’, όπως και οι φωτό από τα χρόνια της εξορίας του. Αν και τα πιο όμορφα κομμάτια της έκθεσης ήταν το πρώτο μέρος (‘Ξεκίνημα/Αναζήτηση’) και το ‘Χάος’, οι πανοραμικές φωτογραφίες του οποίου θα μπορούσαν να είναι η αφορμή για έναν ambient δίσκο.

info
Πειραιώς 138, Μουσείο Μπενάκη, Αθήνα
18 Σεπτεμβρίου - 23 Νοεμβρίου.
Ωρες λειτουργίας: Τετάρτη, Πέμπτη, Κυριακή: 10:00-18:00, Παρασκευή - Σάββατο: 10:00-22:00, Δευτέρα-Τρίτη: Κλειστά
Είσοδος: 6 ευρώ
Πληροφορίες: 210 3453111






2 Comments:

Anonymous Anonymous said...

Σπουδαιος φωτογραφος.Ειχα την τυχη να βρεθω σε μια εκθεση του το 2000 και,παροτι ομολογω οτι τοτε αγνοουσα τοσο τη φημη του οσο και το μεγαλειο του,πραγματικα εντυπωσιαστικα.Συνιστω σε ολους τους λατρεις της φωτογραφιας (και οχι μονο) να μη χασουν την ευκαιρια.

ps:Να συμπληρωσω οτι υπηρξε φωτογραφος στην ταινια του Θ.Αγγελοπουλου " Το Βλεμμα Του Οδυσσεα".

14/10/08 23:20  
Blogger schottkey said...

Είναι αρκετά γνωστός ο Koudelka και δεν ήθελα να γράψω πολλά γι’αυτόν. Ναι είχε ακολουθήσει το σετ των γυρισμάτων της ταινίας του Αγγελόπουλου- είχε τραβήξει και μια γνωστή φωτό με το άγαλμα του Λένιν στο Δούναβη.

Αυτό που εντυπωσιάζει είναι πως φωτογραφίζει απλά πράγματα, με τον πιο απλό τρόπο, και τα κάνει να μοιάζουν μοναδικά. Ούτε εφέ, ούτε υπερδιαστημικά concept και αλχημείες.

15/10/08 08:27  

Post a Comment

<< Home








eXTReMe Tracker