Saturday, April 05, 2008

ρόμπερτ λόγκαν


Ο Robert Logan ήταν 19 ετών όταν κυκλοφόρησε πέρσι το πρώτο του άλμπουμ ‘Cognessence’ στην Slowfoot records. 19 ετών..some guys have all the luck. Ξεκίνησε να αυτοσχεδιάζει στο πιάνο από τα επτά του χρόνια. Ως επιρροές του αναφέρει: Autechre, Igor Stravinsky, David Lynch, Squarepusher, Geinoh Yamashirogumi, Steve Reich, Steve Roach, dubstep, Hungarian folk music, sublime landscapes, insects. Αυτό λέει πολλά για το πώς μπορεί να ακούγεται- απ’την άλλη, μπορεί και τίποτα. Το ‘Budapest’ είναι βραδυφλεγές: ξεκινά αργά, αλλά σε αποζημιώνει.

Robert Logan-Budapest

Φέτος έβγαλε το ΕΡ ‘Grinder’, επίσης στην Slowfoot. Έχει συνθέσει μουσική για το ντοκιμαντέρ του Alex Gibney ‘Taxi to the Darkside’ (με Ivor Guest, Philip Sheppard και Brian Eno), ενώ έχει δουλέψει και πάνω στο επερχόμενο cd της Grace Jones.
Πολύ ενδιαφέρον παρουσιάζει το ambient άλτερ έγκο του, Sense Project, με το οποίο κυκλοφόρησε το 2008 το ‘The Sublime’ στο sublabel Hypnos Secret Sounds της εξαιρετικής δισκογραφικής Hypnos– ακούστε το πανέμορφο ‘Garden’ που έχει στο myspace του.

slowfoot

0 Comments:

Post a Comment

<< Home








eXTReMe Tracker