Friday, January 19, 2007

Alva Noto




Χτες βράδυ στο Bios, ο Carsten Nicolai πίσω από 2 Apple Mac, σαν ένας απλός ενορχηστρωτής ήχων, έπλεξε ένα κουβάρι από συχνότητες, ambient περάσματα και μινιμαλιστικά loops, για να φτάσει αφαιρετικά μέσω θορύβου στην μελωδία, ξεκινώντας από το 0 και καταλήγοντας στο χάος, διασκορπώντας τις νότες του στην ατμόσφαιρα σαν μικρά ρινίσματα σιδήρου, όπως αυτά που προβάλλονταν στα visuals πίσω του.

Δεν ξέρω πως θα φάνηκε στους 100 περίπου καθήμενους που βρέθηκαν χτες όλο αυτό-εμένα με κράτησε απορροφημένο και με γέμισε σκέψεις και συναισθήματα για περίπου 2 ώρες μετά τη συναυλία.
Έβαλα το 'Unfamiliar Wind' του Brian Eno να παίζει στο αμάξι κι επέστρεψα σπίτι.

4 Comments:

Blogger silent stelios said...

Ηταν υπεροχο λαϊβ. Με εστειλε κανονικα ο τυπος, ειχα χασει καθε αισθηση χωρου και χρονου για οση ωρα επαιζε (ποση ηταν αληθεια;)Ανυπομονω να κυκλοφορησει το Xerrox τον Μαρτη - μακαρι και σε DVD.

(Στην επιστροφη πηρα ταξι- δεν κυκλφορω με αμαξι. Ο ταξιτζης, που δεν ειχε ουτε alva noto ουτε brian eno, αρχισε να μου λεει για τις 'πουτανες τις γυναικες'! Πηγα σπιτι και εβαλα αυτο :

http://www.discogs.com/release/366284

Μαγική βραδιά!

20/1/07 17:18  
Blogger kolk said...

likewise!

20/1/07 18:52  
Blogger schottkey said...

Ίσως καλύτερα που έγινε έτσι με το ταξί, γιατί απ'τη μια πήγες σπίτι κι άκουσες κάτι που ήθελες πολύ να ακούσεις, κι απ'την άλλη γιατί αν ο ταξιτζής άκουγε Noto ή Eno μάλλον δε θα έφτανες σπίτι ποτέ..

kolk, κι εσύ με ταρίφα επέστρεψες;
uh-oh

22/1/07 14:28  
Blogger kolk said...

sxedon likewise, emena eitan mougka o tarifas!
alla prwta ta grafw k meta ta skeftomai! kaki sunitheia :p

22/1/07 17:06  

Post a Comment

<< Home








eXTReMe Tracker