Friday, November 28, 2008

Ανεμογκάστρι

Δεν μπορώ να σκεφτώ κάτι πιο διασκεδαστικό από τις μικρές ειδήσεις που εμφανίζονται στα «κοινωνικά» ρεπορτάζ των εφημερίδων, ή έστω αυτά που εντάσσονται στο section ‘Ελλάδα’.

Οι επενδύσεις στην αιολική ενέργεια μέσω ανεμογεννητριών στην Ελλάδα σκοντάφτουν:

Οι ανησυχίες
● ΟΙ ΥΠΟΗΧΟΙ από τις ανεμογεννήτριες θα μειώσουν τη σεξουαλική διάθεση των τράγων και θα καταστραφεί η κτηνοτροφία ● ΟΙ ΔΟΝΗΣΕΙΣ της βάσης θα βγάλουν στην επιφάνεια τα σκουλήκια ● ΘΑ ΦΟΒΗΘΟΥΝ και θα φύγουν οι μέλισσες ● ΟΙ ΑΓΕΛΑΔΕΣ δεν θα κατεβάζουν γάλα


Κι εντάξει, πες πως στο μοναστήρι τη θέλουν την ησυχία τους:

ΣΤΑ ΔΕΡΒΕΝΟΧΩΡΙΑ η αντίδραση προέρχεται κυρίως από την Ιερά Μονή του Οσίου Μελετίου Κιθαιρώνος. «Η βλάβη, εν προκειμένω, δεν είναι μόνο αισθητική αλλά και ηθική, ανάρμοστη δηλαδή με τη θρησκευτική φύση ιεράς μονής εν ενέργεια», επισημαίνεται μεταξύ των άλλων στην προσφυγή που έκανε η μονή προς το Συμβούλιο της Επικρατείας προκειμένου να σταματήσουν οι εργασίες του αιολικού πάρκου. Όπως αναφέρεται στην προσφυγή: «Η Πολιτεία οφείλει έμπρακτο σεβασμό της πνευματικής ασκήσεως των μοναχών με την αποφυγή παντός έργου και δραστηριότητας που δύναται να διαταράξει την αισθητική και ησυχία των τόπων αυτών». Εξαιτίας της προσφυγής, από τις σαράντα ανεμογεννήτριες ισχύος 30 ΜW έχουν τοποθετηθεί μόνο οι είκοσι τρεις.


Αυτό εδώ πάλι; :

Στη Σκύρο έχουν μπλοκάρει μια άλλη επένδυση και μοιράζονται φυλλάδια που προειδοποιούν ότι «οι θεόρατοι ανεμόμυλοι θα μουγκρίζουν διαρκώς σκορπίζοντας ανεμοζάλη, τρέλα, σπάσιμο νεύρων, τρίξιμο των δοντιών, σεξουαλική και ερωτική υποτονικότητα...».


Κι αναρωτιέμαι: Γιατί δεν εκμεταλλευόμαστε τις εναλλακτικές πηγές ενέργειας στην Ελλάδα; Γιατί εφόσον γνωρίζουμε ότι οι ανεμογεννήτριες προκαλούν σεξουαλική κι ερωτική υποτονικότητα, δε στήνουμε 2 ανεμογεννήτριες, μία στο Φαληράκι της Ρόδου, και μία στον Κάβο στην Κέρκυρα; Τόσο μεγάλο είναι το κόστος; Κι αν το σχέδιο πετύχει, μπορεί να επεκταθεί στα Μάλια της Κρήτης και στα Εξάρχεια, στην Κω.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home








eXTReMe Tracker