Tuesday, September 30, 2008

Η Madonna και δυο-τρεις άλλοι


Για την Madonna γράφτηκαν πολλά, ειπώθηκαν ακόμα πιο πολλά. Εγώ αλλού θέλω να το πάω.

Η συναυλία στο ΟΑΚΑ ήταν προφανώς η μεγάλη ευκαιρία να βγει στον αφρό η γκρίνια της «εναλλακτικής σκηνής». Η μιζέρια και ο αρνητισμός που μαζεύτηκε αυτές τις μέρες είναι αρκετή για να διοργανωθούν 4 φεστιβάλ του ΣΥΡΙΖΑ. Μαζί με επανένωση Πυξ Λαξ. Η αιτίαση της μαυρίλας πάει προς «Σιγά μωρέ τη γριά, τι να πάω να δω;» μεριά, με ολίγη από εσάνς ξινίλας Μουρατίδη και κονκάρδα στο τζιν μπουφάν Madrugada. Και φυσικά ο αντίλογος δεν δείχνει βελάκι έστω προς Roisin Murphy ή Tori Amos αλλά «θεά είναι μόνο η Kim Gordon..». Hello? Μήπως να κοιτάξεις το λήμμα “Ciccone Youth”; Άσε μας κοριτσάκι μου που είδες Interpol στο Βερολίνο και έγινες ειδήμων..

Όχι ότι η άλλη όχθη πάει πίσω δηλαδή, αλλά είναι απίστευτο το πόσο έντονο μπορεί να ναι το συναίσθημα να μισείς κάποιον που θέλει να περάσει καλά με τη μουσική, και μόνο.
Για τη συναυλία δεν έχω να πω πολλά- νομίζω πως έλειπε το συναίσθημα σε μεγάλο βαθμό, αλλά και πάλι σαν σόου ήταν τρομερό και το επίπεδο μη συγκρίσιμο με άλλες του συρμού (αρπαχτή η J-Lo; πώς σου ήρθε;). Ίσως η σχέση μου με την Madge πνέει τα λοίσθια, ε γιατρέ μου;

Friday, September 26, 2008

true blood



True Blood, του HBO.
Best opening titles sequence? OK, για φέτος, έστω. (Σε καλύτερη ποιότητα, αν έχεις Quicktime player, εδώ)

Μήπως όμως είναι απλή αντιγραφή;

Wednesday, September 24, 2008

newworldromantic


until my heart stops..

η καλύτερη διαφήμιση δεν είναι στόμα με στόμα

to cut a long story short


Everybody Dies But Me: Larry Clark should visit Rublyevo-Uspenskoye.
The Wackness: «κοίτα ρε, μοιάζει η Φάμκε Γιάνσεν για 42; Με τίποτα ε; τι άλλά νέα, και σένα ο σεπτέμβρης χάλια;»
Bigger, Faster, Stronger: πολύ καλό, κι όχι μόνο για τον Φίλιππο Συρίγο. Michael Moore-style.
From Within: οι emo χάνουν πάντα; who knows? Ωραία αρχή και τέλος, μέτριο συνολικά.
The Other Side Of Istanbul: δεν έχει μόνο χανουμάκια. Χαμηλών τόνων, ημι-ολοκληρωμένο.
Boy A: Μεγάλη έκπληξη. Η καλύτερη ταινία του φεστιβάλ ως τώρα, μαζί με το ‘Entre Les Murs’. Στον αντίποδα του ‘Better Things’. Hallam Foe at Mystic River.

Tuesday, September 23, 2008

roscoe


Ήταν παραγγελιά:

Midlake-Roscoe
Midlake-Roscoe (Beyond The Wizard’s Sleeve mix)
Midlake-Roscoe (acoustic version)

Από το ‘The Trials of Van Occupanther’ του 2006.
(αν και δεν πάω τον Erol Alkan με τα χαζά mashup, το mix των Beyond the Wizard’s Sleeve είναι πολύ καλό). 
Ωραίοι κι οι στίχοι, σαν ιστορία.

life’s what you make it

better things


‘Better Things’ είναι ένα κομμάτι των Massive Attack από το ‘Protection’ του 1995. Δεν ξέρω αν ο Duane Hopkins ονόμασε το φιλμ του από το κομμάτι αυτό, ξέρω όμως ότι μετά από τόσες μέρες που είδα την ταινία, σκηνές της έρχονται στο νου μου συνέχεια.

Και δεν ξέρω αν θα έβλεπα το ‘Better Things’ ξανά. Είναι σαφές πως ο Hopkins δεν πέρασε εύκολα από τις μικρού μήκους στη μεγάλη οθόνη. To φιλμ ήταν πολύ βαρύ, ήταν φανερό πως σενάριο δεν υπήρχε- ο ίδιος ο Hopkins σε συνέντευξή του είπε πως γύρισε διάφορες σκηνές, και στη συνέχεια τις μόνταρε πάνω σε μια ιστορία. Βέβαια δεν αδικώ το κοινό που αποχωρούσε από το Αττικόν, όταν το έχεις διαφημίσει ως άλλο ‘Trainspotting’, λογικό είναι. Εδώ τα ναρκωτικά δεν είναι hype όμως, ο θάνατος είναι παντού. Αν ήταν μικρού μήκους θα μιλάγαμε για κάτι πολύ καλό. Αλλά δεν ήταν.

Τα φωνητικά στο ‘Better Things’ είναι της Tracey Thorn. “Don’t drag me down/Because you’re down”.

Thursday, September 18, 2008

choosing the stick they beat you with


Κατά περιόδους βρίσκω το blogging αφόρητα βαρετό. Εντάξει, πάντα η ζωή έτρεχε πιο γρήγορα από το net, όμως είναι στιγμές που μέχρι να προσπαθήσεις να γράψεις κάτι on blog, έχει ήδη παλιώσει. Φταίει κι ο Σεπτέμβριος, όλα τα resolutions έχουν γίνει solutions, σου αρκεί να σκέφτεσαι φθινοπωρινές διακοπές και συναυλίες; Θα τα αντάλλασσα άνετα με (αρκετές) ώρες ύπνου.

Θα περίμενα για εναρκτήριο φιλμ του φεστιβάλ το ‘Vicky Cristina Barcelona’ ως πιο χλιδάτη επιλογή, αλλά και το ‘Ανάμεσα στους Τοίχους’ του Laurent Cantet μια χαρά ήταν: ακραία ρεαλιστικό, σε έκανε να απορείς για την υπομονή του νεαρού καθηγητή μπροστά στα αδιέξοδα των νεαρών μαθητών του- και κατά συνέπεια των κοινωνικών ανισοτήτων της γαλλικής κοινωνίας. Χωρίς μουσική, με έναν ήρωα μετέωρο και «ξένο» (σαν τον πρωταγωνιστή του ‘Ελεύθερος Ωραρίου’) ήταν ένα ωραιότατο λεκτικό πινγκ πονγκ -σε bpm γαλλικού hip hop.

inner tags: bryce moon, sarah palin, «έχεις μήπως καμιά πρόσκληση;», bernard fevre, μπούνιοντκορ, skull disco, «μ’έχουν φάει τα ξενύχτια..», vince watson, david foster wallace, “i saw a film today, oh boy/the english army had just won the war”, jack kerouac-‘doctor sax’.

pic: elsbeth diederix

Thursday, September 11, 2008

the wackness



Το ‘The Wackness’ θα προβληθεί στο 14ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας, την Πέμπτη 18 Σεπτεμβρίου, στις 20:00, στον κινηματογράφο Αττικόν. ΟΚ, δεν είναι η σούπερ ταινία- αλλά είναι μια ωραία απεικόνιση του καλοκαιριού του 1994 στην Νέα Υόρκη. Το hip-hop soundtrack είναι ίσως το πιο δυνατό της σημείο.
Ένα mixtape του OST: (από το so much silence)

The Wackness official mixtape (by D-Nice)

18 Σεπτεμβρίου ξεκινά το 14ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας (πρώην Νύχτες Πρεμιέρας), κι εκτός των αφιερωμάτων σε Jacques Tourneur και Bill Plympton (amongst others), έχει νέο Woody Allen (‘Vicky Christina Barcelona’), Mike Leigh (‘Happy Go Lucky’), Mike Figgis (‘Love Live Long’), την νέα ταινία του Christophe Barratier μετά τα ‘Παιδιά της Χορωδίας’ (‘Faubourg 36’), ντοκιμαντέρ για Public Enemy (‘Welcome to the Terrordome’) και Lee Scratch Perry (‘The Upsetter’), το πολυαναμενόμενο ‘Hunger’ και το γερμανικό ‘Die Welle’, τον Χρυσό Φοίνικα ‘Entre Les Murs’ του Laurent Cantet, τα ιταλικά ‘Gomorra’ και ‘Il Divo’, το μπερδεμένο ‘Synecdoche New York’ του Charlie Kauffman, ντοκιμαντέρ για Roman Polanski και Hunter S. Thompson (‘Roman Polanski:Wanted and Desired’ και ‘Gonzo’), το ‘Choke’ απ’το βιβλίο του Chuck Palahniuk, το ‘Filth and Wisdom’ της Madonna, και πολλά μικρότερα ενδιαφέροντα ( ‘Better Things, ‘Religulous’, ‘American Teen’, ‘Las Meninas’).

Το ωρολόγιο πρόγραμμα, εδώ (pdf)

Chromatics


Νέοι Chromatics. Το ‘Lady’, με φωνητικά αυτή τη φορά, της Ruth Radelet.
Το original, είχε αυτό το βίντεο:



Nα κι κι ένα demo, (μέσω gorilla vs bear):

Chromatics-Lady

Lovely.

Wednesday, September 10, 2008

σουπερνόβα

μποζόνια και μαύρες τρύπες


Λιγότερο από μια ημέρα πριν το τέλος του κόσμου. Κι εγώ διαβάζω:

Έκανε το γύρο του κόσμου και σκοτώθηκε στη Βαρυμπόμπη…
Σχεδόν είκοσι μέρες μετά τον τραγικό θάνατο 70χρονου Βρετανού ποδηλάτη στην εθνική οδό Αθηνών - Λαμίας, στο ύψος της Βαρυμπόμπης, από τροχαίο που προκάλεσε ασυνείδητος οδηγός, η βρετανική εφημερίδα Daily Mail αποκαλύπτει ότι επρόκειτο για ένα σύγχρονο «Μάρκο Πόλο».
Ο Ίαν Χίμπελ, όπως ήταν το όνομά του, 40 ολόκληρα χρόνια γύριζε όλο τον κόσμο, με μοναδικό του «σύντροφο» το ποδήλατό του. Στη διάρκεια της ατελείωτης περιπλάνησής του στον κόσμο από την Ανταρκτική μέχρι τον Αμαζόνιο και από την Αλάσκα έως την Ινδονησία, πυροβολήθηκε από ληστές, κινδύνεψε να τον φάνε ζωντανό τροπικά μυρμήγκια, έπεσε σε βάλτους, κυνηγήθηκε από ελέφαντες και μία φορά του επιτέθηκε ένα πεινασμένο λιοντάρι.
Ωστόσο, κατάφερε να παραμείνει ζωντανός. Μέχρι που ήρθε στην Ελλάδα και έπεσε θύμα ενός ασυνείδητου οδηγού, που, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, έκανε κόντρες με ένα άλλο αυτοκίνητο. Ο 70χρονος διέσχιζε με το ποδήλατό του την εθνική οδό Αθηνών – Λαμίας, όταν ένα αυτοκίνητο τον χτύπησε θανάσιμα και τον παράτησε. Ο κοσμογυρισμένος άντρας, άφησε την τελευταία του πνοή λίγη ώρα μετά την μεταφορά του στο νοσοκομείο, ενώ ο 32χρονος δράστης συνελήφθη την επόμενη μέρα στην Κηφισιά.


Η μοναδικότητα της χώρας μου. Γι’αυτό πάλι, τι να πω;

.


Χτες πέθανε ένας πολύ αγαπημένος μου μουσικός, ο Hector Zazou. Τα ‘Glyph’ και ‘Sahara Blue’ είναι πολύ αγαπημένα.
.


Κάτι τρέχει με την Σαϊεντολογία.
.


(άσχετο, αλλά αυτό δεν είναι MTV Greece, είναι LampsiTV)
.


Αλλά, όπως προείπα, ο κόσμος χάνεται σε λίγο. Λίγα καταλαβαίνω για τον LHC, ή τα μποζόνια- και το στοίχημα του Hawking δεν ξέρω τι απόδοση έχει.

Βλέπω αυτές τις φωτό, κι από κάτω πρώτο σχόλιο : “This thing is going to kill us all.”

Με ιντριγκάρει και διαβάζω και τα υπόλοιπα:

who ever came up with this idea was not atall a scientist A FREAK.

Oh NO
I gonna take suicide

I hope it does not run Windows Vista

We will enjoy seeing the world end !!! It occurs once in a lifetime !!! A LIFETIME
OPPORTUNITY DUDE !!!

I FOUND A LOOSE WIRE IN THE PHOTO

My God, It's full of stars.

the zombie army on the other side is waiting for the portal to open!!! don't do it!!!

I think all the other black holes were made in this way

Russia Kill America

I wanna smoke weed in there ...

So is this thing gonna give us faster internet or what?

It will open a new universe populated by ponies that eat butterflies and poop rainbows.

I have one of these at my summer house in another universe.

What the hell are they going to use the "machine" for afterwords?
- World of warcraft servers?

No, No! I said a Bud Light!

You know that in 30 years we will all have one of these in our pockets...

Dun worry, we will have Chuck Norris doing a roundhouse kick on the black hole incase one would appear.

If you look closely at their symbol has 666 on it

I want to have sex on every detector they have.

We are NOT all going to die!
All the Swiss, some of the French ..

some things only click once

A dude from Napal built one in his back yard out of old car tires and some A/C coils for thirteen bucks and posted it on YouTube. Same guy who built that awesome Hydrogen Generator....Said it did create a tiny Black Hole but that so far it had only vaporised his wife`s head and left the rest of her body fully intact so hes cool with that.

Well, if it ends up eating us at least they made it in pretty colors...

That's the biggest espresso maker I've ever seen. The French and Swiss certainly do take their coffee seriously.


Black holes and revelations?

Friday, September 05, 2008

les fleurs



Ο Theo Parrish συνηθίζει να «πειράζει» διάφορα soul/funk/disco κομμάτια του παρελθόντος (κι όχι μόνο), στη σειρά με τα edits του που ονομάζει ‘Ugly Edits’. Στα προηγούμενα 10 volumes της σειράς, έχει βάλει το χεράκι του στους Sugarhill Gang, στον Sylvester, στον Willie Hutch, στον Quincy Jones, ακόμα και στη Jill Scott.
Ανάμεσα σ’αυτούς και στη Minnie Riperton, που φέτος την ξαναπειράζει, στο ‘Reasons’:

Minnie Riperton-Reasons (Theo Parrish edit)

Ωραίο το edit, αλλά το original κομμάτι είναι soul/funk δυναμίτης.

Minnie Riperton-Reasons

They don’t make them like that anymore..
Η Minnie Riperton πέθανε το 1979 από καρκίνο του στήθους, σε ηλικία 32 ετών. Οι πιο πολλοί την θυμούνται για το ‘Lovin’ You’ (με το σχεδόν τσιριχτό ρεφρέν). Το ‘Lovin’ You’ υπάρχει στο ‘Perfect Angel’ του 1974- το ‘Reasons’ είναι το εναρκτήριο κομμάτι του δίσκου.

screwed

Thursday, September 04, 2008

Τζούλι..




Tuesday, September 02, 2008

μπολερό


O Maurice Ravel ποτέ δεν είχε ακουστεί έτσι. Το «πάντρεμα» ηλεκτρονικής με κλασική μουσική δεν είναι νέο γεγονός, έχει ξανασυμβεί είτε με τα πειράματα του Ξενάκη και του Stockhausen, είτε πιο πρόσφατα, με τον Jeff Mills και το ‘Blue Potential’ ή τον Jimi Tenor και τον Mathias Arfmann στα 2 πρώτα ‘Recomposed’ της Deutsche Grammofon.

Το τρίτο μέρος της σειράς, βρίσκει τον Carl Craig και τον Moritz Von Oswald στην κονσόλα να αναπροσαρμόζουν το ‘Bolero’ και το ‘Rapsodie Espagnola’ του Ravel, και το ‘Pictures At An Exhibition’ του Modest Mussorgsky. Το ‘Bolero’ είναι το πιο γνωστό θέμα του Ravel- αν κι αγαπημένο μου παραμένει το ‘Pavane pour une infante défunte’ το οποίο είχε εκτελέσει κι ο William Orbit στο ‘Pieces In A Modern Style’ του 2000, άλλο ένα άλμπουμ-προσέγγιση της κλασικής μουσικής με ηλεκτρονικά εργαλεία.

Το ‘Bolero’ σε πολλούς θυμίζει την κλασική σκηνή από το ‘10’ του Blake Edwards με την Bo Derek και τον Dudley Moore. Αν και νομίζω πως η αγαπημένη μου εκδοχή βρίσκεται στο σάουντρακ του ‘Femme Fatale’ του Brian De Palma. Εκεί, στην εντυπωσιακή εναρκτήρια σκηνή (ίσως το μόνο που άξιζε σ’όλο το φιλμ), ακούγεται το 14λεπτο έπος του κυρίου Sakamoto:

Ryuichi Sakamoto-Bolerish

Speaking of, να μια (σπάνια) συνεργασία του Sakamoto που μ’αρέσει πολύ: το ‘Field Work’, μαζί με τον Thomas Dolby, από το ‘Illustrated Music Encyclopedia’ του 1986. Εδώ η φωνή του Dolby μου θυμίζει διασταύρωση Marc Almond και Mark Hollis. Στο βίντεο, είναι αυτός με το mohican κούρεμα. Το κομμάτι ξεκινά στο 1’48”.








eXTReMe Tracker