Sunday, April 27, 2008

Καλό Πάσχα

Friday, April 25, 2008

έαρ


ω γλυκύ μου έαρ
[vangelis/pappa, 'ραψωδίες', 1986]

διόδια

Wednesday, April 23, 2008

what he really said


Χαλάει λίγο το σασπένς, ξέρω..

les dances d’été


O Bochum Welt είναι Ιταλός. Λέγεται Gianluigi Di Costanzo, ηχογραφεί στην Rephlex, κι ο ήχος του είναι παραπλήσιος των D’Arcangelo. Στο 10” ‘Robot Operating Buddy’, προπομπό του ομώνυμου άλμπουμ που κυκλοφόρησε φέτος, τη δεύτερη πλευρά ρεμιξάρει ο Heinrich Mueller (a.k.a. Gerard Donald, Dopplereffekt, Arpanet, Japanese Telecom, Elecktroids, Der Zyklus και πρώην Drexciya). Για τον Mueller/Donald θα τα ξαναπούμε σύντομα. Ο Bochum Welt έχει κάνει remix και σε Paola & Chiara. Για όσους τις θυμούνται.

Bochum Welt-Interlude (Mix2)

Bochum Welt-Saint (Heinrich Mueller-Z Version)


site
myspace

Monday, April 21, 2008

geek.

close cover

Friday, April 18, 2008

futurama




O Abdul Haqq είναι ο άνθρωπος πίσω από τα πιο διάσημα εξώφυλλα της Underground Restistance, της θρυλικής εταιρείας του Detroit. Έχει ζωγραφίσει απ’ό,τι γνωρίζω κι αρκετά κτίρια στο Detroit (το κτίριο της Transmat του Derrick May π.χ.), αλλά και εξώφυλλα της Planet-E, των Drexciya και του Juan Atkins (όπως το κλασικό εμμ..‘Classics’).

Το νέο τεύχος του Wire έχει ένα μικρό αφιέρωμα σ’αυτόν (και θυμάται μετά από χρόνια τον Wolfgang Voigt a.k.a. Gas).

χαπς


In 1925 New York poet Eli Siegel composed the shortest poem in the English language. He called it "One Question":
I.
Why?

The former record holder was an anonymous verse titled "On the Condition of the United States After Several Years of Prohibition":
Wet
Yet.



απ’το τρομερό futility closet.

for a living planet





διαφημιστική καμπάνια της wwf.
wwf.gr

Στείλτον πίσω.


Το έχω σιχαθεί το ‘Beggin’. Στ’αλήθεια. Όταν το ανέβαζα, σχεδόν ένα χρόνο πριν, προτού γίνει «τραγούδι του καλοκαιριού/του φθινοπώρου/του χειμώνα» (χα!), πίστευα πως θα ακουστεί αρκετά- που να’ξερα..
O Pilooski παίζει φέτος στο synch, κι έχει αναλάβει εργολαβία την μεταμόρφωση παλιών κομματιών. Αν παίξεις το ‘Send Him Back’ σε bar, Ινδοί θ’αρχίσουν να χορεύουν ισορροπώντας ποτήρια βότκα στο κεφάλι, καπνοί θα εμφανιστούν απ’το πουθενά, κι έξω θα είναι καλοκαίρι. Το πιο πιθανό.

Pointer Sisters-Send Him Back (Pilooski edit)

Thursday, April 17, 2008

cars and stars and planes and people





(βλέπονται σε full view)

πίξελ





εικόνες της πόλης. one pic a day. topleftpixel.

cold landing


Οι The First Aid είναι Έλληνες.
Το παρακάτω κομμάτι τους υπάρχει στη συλλογή ‘These Waves…’ που κυκλοφορεί από την δισκογραφική Sound Of Silence [στο cd συμμετέχουν κι οι Port Royal, Arbol (x-Piano Magic), Televise (x-Slowdive), Die Stadt Der Romatische Punk (member of Giardini Di Miro), Absent Without Leave μεταξύ άλλων].

Οι ίδιοι δηλώνουν ως επιρροή τους Low, Brian Eno, Arab Strap, Slowdive, Boards of Canada, Manual, Slint, My Bloody Valentine, Death Cab For Cutie, Portishead, Codeine, Sigur Ros, Massive Attack.

Εμένα προσωπικά μου θύμισε ΚΒ.


The First Aid-Cold Landing


myspace

untitled


mark rothko, untitled.
san francisco, museum of modern art.

Tuesday, April 15, 2008

σεληνιακό τροχιακό


Ο Quantec είναι ο Sven Schienhammer, και κάνει deep, dubby techno στην παράδοση της Basic Channel, των DeepChord κ.ο.κ. Έχει κυκλοφορήσει δωδεκάιντσα στην Millions of Moments, την Meanwhile και την Styrax Leaves. Το φετινό του άλμπουμ ‘Thousands of Thoughts’ είναι η 2η κυκλοφορία της Quietus, μετά το ‘Daydreams of Exile’ του (ανάλογου ύφους) Bvdub, ενώ στην δανέζικη Echocord έβγαλε το ‘Unusual Signs’ και το EP ‘Moonstruck’, απ’όπου και το ακόλουθο:

Quantec-Lunar Orbiter


Spacey.
quantec space
svenschienhammer.de


φίφτυ


2 γκολ στα 10 πρώτα ο Ρομπέρτο Κάρλος. Ειδική μνεία σε Έντερ (#45), Ζιντάν (#39), Ζέεντορφ (#25), Ανρί (#17), Μεντιέτα (#7). Τα ρέστα μου σε Ιμπραΐμοβιτς. Περίμενα το γκολ του Βαν Μπάστεν από το 1988 εναντίον της Ρωσίας ψηλότερα.
Αναρωτιέμαι τι διαφορά έχουν ορισμένα από αυτά, από ένα έργο τέχνης..

stay


Stay


Stay-1981 version

Malcolm Middleton-Stay (Madonna cover)


Ο Malcolm Middleton είναι μέλος των Arab Strap (=ροπή προς άκρατη μελαγχολία στα όρια της μιζέριας). Η διασκευή του είναι από το φετινό του άλμπουμ ‘Sleight of Heart’. Το original της Ciccone, ήταν b-side στο single ‘Like A Virgin’ του 1984, σε παραγωγή Nile Rodgers.

(η ομώνυμη ταινία του Marc Forster με Naomi Watts, Ewan McGregor και Ryan Gosling, χάλια)

Monday, April 14, 2008

rejoice


ρόμποτρον



360


Πόλεις σε 360 μοίρες.
Κάνεις κλικ στις φωτό δεξιά ή στα σημεία στο χάρτη, και πλοηγείσαι με το ποντίκι μέσα στην εικόνα.
Έχει κι άλλες, πέραν του Παρισίου (πάνω αριστερά στο μενού).

λαμέντο


Ο καλύτερος δίσκος που άκουσα φέτος στην κατηγορία “modern classical”, ανήκει στον πολωνό Michal Jacaszek. Στο ‘Treny’ συνδυάζει ηλεκτρονικούς ήχους με παραδοσιακά όργανα- σαν μια μείξη ανάμεσα στο ‘Songs From Before’ του Max Richter και το ‘Harmony In Ultraviolet’ του Tim Hecker. Listen for yourself:

Jacaszek-Lament

Κυκλοφορεί από την πολύ καλή νορβηγική δισκογραφική Miasmah.

site
myspace

beneath the underdog


Στο mail μου συνεχίζει να έρχεται τις τελευταίες μέρες το βίντεο κι οι υπογραφές που μαζεύονται εναντίον του καλλιτέχνη Guillermo Vargas Habacuc και το υποτιθέμενο «έργο τέχνης» του, με τον σκύλο που έμεινε δεμένος στην γκαλερί χωρίς νερό και φαγητό, ώσπου να πεθάνει. Την πρώτη φορά που το διάβασα στενοχωρήθηκα- η αμέσως επόμενη σκέψη μου ήταν να υποπτευθώ για το πώς πλασάρεται όλο το γεγονός. Ειδικά στο νετ, τα hoaxes είναι κανόνας. Τελικά, όπως αποδεικνύεται, κι αυτή η υπόθεση είναι (κατά πάσα πιθανότητα) άλλο ένα hoax.

Το point που θέλησε να περάσει ο Vargas είναι πως ενδιαφερόμαστε για τα ζώα μόνο σε αντίστοιχες περιπτώσεις, όταν γίνει θέμα και φασαρία γύρω από αυτά, κι όχι σε περιπτώσεις που βλέπουμε ένα αδέσποτο στο δρόμο κι αδιαφορούμε για παράδειγμα. Οι shock tactics με ενδιαφέρουν μόνο όταν έχει κάτι να βγει από την όλη υπόθεση. Δυστυχώς στη σύγχρονη τέχνη το κακό έχει παραγίνει, κι ο εντυπωσιασμός κι η προβολή μέσω του σοκ είναι πάνω απ'την ουσία.

Επίσης προβληματισμό μου δημιουργούν όλες οι διαμαρτυρίες για την Κίνα και τα δικαιώματα του Θιβέτ ενόψει Ολυμπιακών. Λες και ξεχνάμε τι έχει κάνει η Ευρώπη στις αποικίες ας πούμε, όλοι οι Ολυμπιακοί πριν του '08 ήταν βουτηγμένοι στην αγνότητα. Όπως και να'χει, στην Κίνα τα ανθρώπινα δικαιώματα είναι υπό αμφισβήτηση- κι όχι μόνο τα ανθρώπινα: αν εξοργιζόμαστε με την περίπτωση Vargas, τι πρέπει να κάνουμε όταν βλέπουμε (warning: έχει μερικές πολύ σκληρές εικόνες) αυτό το βίντεο;

Όχι, με μια υπογραφή ή μια διαμαρτυρία δεν αλλάζεις τα μυαλά των ανθρώπων. Η αλλαγή μόνο μέσα σου μπορεί να γίνει. Κι αν είναι ειλικρινής η αγάπη σου για τα ζώα, ίσως μια μέρα να μπορέσεις να αλλάξεις και τον διπλανό σου.

(στις φωτό, προφανώς κάποιος άτυχος ηττημένος σε μονομαχία με σκαντζόχοιρο)

Friday, April 11, 2008

rise


Daniel Wang-Berlin Sunrise

pic: narelle autio

i'm the star, not you

Thursday, April 10, 2008

i’ve got my eyes on you

cubo.cc (άστο να φορτώσει πρώτα για λίγο)

Tuesday, April 08, 2008

microlovr


Chic-I Want Your Love (Todd Terje Edit)


pic: john rankin waddell

pulp fiction in typography



Περισσότερες ταινίες, εδώ.

πέστο με μια κάρτα

windy city soul


Την Πέμπτη παίζουν στο Gagarin οι Black Lips. Κι αυτό εδώ είναι ένα κομμάτι που διάλεξαν οι ίδιοι σε ένα ραδιοφωνικό πρόγραμμα ως εναρκτήριο για το playlist τους:

Jerry Butler-(Strange) I Still Love You


Ο Jerry Butler ήταν ο (original) βασικός τραγουδιστής των Impressions, αλλά η ιστορία έγραψε Curtis Mayfield και ξεχάστηκε. Τον αποκαλούσαν “Iceman”, από τον κουλ τρόπο που τραγουδούσε. Έχει γράψει μαζί με τον Otis Redding το ‘I’ve Been Loving You Too Long’. Έχει πει επίσης ένα από τα αγαπημένα μου κομμάτια όλων των εποχών – αλλά αυτό σε κάποιο μελλοντικό ποστ (μάλλον).
Μπορεί να παιχτεί και την Πέμπτη στα ηχεία του Gagarin (πριν διαλύσουν τη σκηνή).

pic: maureen garrett

(update: το κομμάτι το είχαν διαλέξει οι black keys, όχι οι black lips, black my mind..)

Στο μυαλό του Τζίγκερ


Πώς είναι άραγε το συναίσθημα να μη σε παίζει κανείς; Όχι δε μιλάω για τον Μπους, αυτός (το) παίζει μόνος του έτσι κι αλλιώς.
Στου Τζίγκερ το μυαλό θα’θελα να μπω πραγματικά, ή έστω στου Πεσέιρο: αλήθεια πώς είναι να νιώθεις απομονωμένος στο δικό σου σύμπαν, να σε φτύνουν κι εσύ να νομίζεις πως βρέχει; Σε ποιες κοσμικές διαστάσεις κινείσαι και δεν αντιλαμβάνεσαι ποια είναι η πραγματικότητα;

Ο Τζίγκερ έχει περάσει στη σφαίρα του Second Life (τον Πεσέιρο δεν τον υπολογίζω, έχει αρχίσει να κάνει rotation και σ'αυτούς που κουβαλάνε το βαλιτσάκι πρώτων βοηθειών). Νομίζει πως κουμαντάρει τον Πιερικό; Ηδονίζεται με την αποτυχία; Είναι όλα στημένα για να αποδείξει ο Κόκκαλης πως μπορεί να πάρει πρωτάθλημα και με προπονητή τον Σάββα Θεοδωρίδη (κουμαντάροντας την ομάδα από PS2 joystick);
Δυστυχώς, ας το συνειδητοποιήσουμε όλοι οι βάζελοι, είναι τόσο βαθιά η αρρώστια που δεν παίρνει εγχείρηση.

Κατά τα άλλα, όπως είπε κι ο Γεωργίου, «το πρωτάθλημα στο Καραϊσκάκη πρέπει να το σηκώσει ο Μπακαγιόκο»..

pics: sport24.gr, contra.gr

Saturday, April 05, 2008

χρυσό κλουβί


Νέος Erlend Øye, ρεμιξαρισμένος. Για την άνοιξη, που δεν ήρθε ακόμα.
Χωρίς πολλά πολλά:

The Whitest Boy Alive-Golden Cage

Το remix του Fred Falke είναι ακόμα πιο λευκό.

The Whitest Boy Alive-Golden Cage (Fred Falke mix)


Το original, από το ‘Dreams’, του 2006, Service records.
Το remix του Fred Falke, Modular Recordings, 2008.


erlendoye.com
whitestboyalive.com


στη φωτό, οι πέντε τελευταίοι ρεπουμπλικανοί πρόεδροι των ΗΠΑ, richard nixon, ronald reagan, george bush, george bush jr, vincent gallo.

slow buildings






urbana melancholia. διαμερίσματα στο hong kong. φωτό: michael wolf

ρόμπερτ λόγκαν


Ο Robert Logan ήταν 19 ετών όταν κυκλοφόρησε πέρσι το πρώτο του άλμπουμ ‘Cognessence’ στην Slowfoot records. 19 ετών..some guys have all the luck. Ξεκίνησε να αυτοσχεδιάζει στο πιάνο από τα επτά του χρόνια. Ως επιρροές του αναφέρει: Autechre, Igor Stravinsky, David Lynch, Squarepusher, Geinoh Yamashirogumi, Steve Reich, Steve Roach, dubstep, Hungarian folk music, sublime landscapes, insects. Αυτό λέει πολλά για το πώς μπορεί να ακούγεται- απ’την άλλη, μπορεί και τίποτα. Το ‘Budapest’ είναι βραδυφλεγές: ξεκινά αργά, αλλά σε αποζημιώνει.

Robert Logan-Budapest

Φέτος έβγαλε το ΕΡ ‘Grinder’, επίσης στην Slowfoot. Έχει συνθέσει μουσική για το ντοκιμαντέρ του Alex Gibney ‘Taxi to the Darkside’ (με Ivor Guest, Philip Sheppard και Brian Eno), ενώ έχει δουλέψει και πάνω στο επερχόμενο cd της Grace Jones.
Πολύ ενδιαφέρον παρουσιάζει το ambient άλτερ έγκο του, Sense Project, με το οποίο κυκλοφόρησε το 2008 το ‘The Sublime’ στο sublabel Hypnos Secret Sounds της εξαιρετικής δισκογραφικής Hypnos– ακούστε το πανέμορφο ‘Garden’ που έχει στο myspace του.

slowfoot

Friday, April 04, 2008

χόουμγουορκ

Holocaust denial denial is the belief that Holocaust denial never occurred or at least not to the degree that many believe it to.

To be honest I'm a David Irving Denier


See Also:



Για περισσότερη δουλειά σπίτι, μελέτη πάνω στα έργα του Jackson Pollock, και πώς να αντιμετωπίσεις τον Jacko (Michael Jackson is not the most ideal cell mate to have if you are imprisoned. However, if you are faced with the scenario, switch the TV channel to the Disney Channel. You will find that he'll try not to make any unwanted moves on you).

Thursday, April 03, 2008

the cloud making machine











eXTReMe Tracker