Tuesday, August 29, 2006

Put it in my boy


Παρακολουθώντας το Παγκόσμιο της Ιαπωνίας, η πρώτη σκέψη που ήρθε στο νου, ήταν αν η ελληνική ομάδα θα μπορούσε να υποστηρίξει τον τίτλο που κατέκτησε στο περσινό Ευρωπαϊκό. Με πολλούς να υποστηρίζουν πως αυτή η σύνθεση είναι η καλύτερη που είχε ποτέ η εθνική, έμενε να αποδειχθεί στο παρκέ το αυτονόητο. Η πρώτη φάση της διοργάνωσης παρουσίασε αυτό που μια πρώτη ανάγνωση της σύνθεσης της ομάδας έδειχνε: μια ομάδα αμυντικά προσανατολισμένη, χωρίς τον ηγέτη, αλλά με αρκετούς παίκτες σε κάθε θέση, με μικρό μέσο όρο ηλικίας, αλλά και ασταθή. Βέβαια το μειονέκτημα να νικήσει με ευκολία κάποιο ματς ισοσταθμίζεται με τη δυνατότητα να γυρνάει παιχνίδια, κι αυτό σε ματς νοκ άουτ είναι μεγάλο αβαντάζ.

Επίσης, η αλήθεια είναι πως τέτοια άμυνα στο ματς με την Κίνα δε θυμάμαι να έχω δει ποτέ από ευρωπαϊκή ομάδα..

Στις 8 ομάδες που απέμειναν, μετά τον σκόπελο Γαλλία ακολουθεί το οριακό παιχνίδι με τις Η.Π.Α., και (αν περάσει) τελικός λογικά με κάποια εκ των Ισπανίας- Αργεντινής. Είναι όμως τόσο εύκολο το ματς με τους Γάλλους; Ακόμη κι αν λείπει ο Τόνι Πάρκερ, η Γαλλία είναι ομάδα με παραπλήσιο στυλ παιχνιδιού με την Ελλάδα, οπότε εξαρχής το ματς αμφίρροπο-όμως συνήθως στα κρίσιμα σημεία η πλάστιγγα γέρνει υπέρ της καλύτερης ομάδας (ας ελπίσουμε). Η Ελλάδα μπορεί να κερδίσει (έστω και δύσκολα) ομάδες της ίδιας νοοτροπίας, δυσκολεύεται όμως με ομάδες διαφορετικού στυλ παιχνιδιού, φύσει επιθετικές, γρήγορες ή αλλοπρόσαλλες (βλέπε Η.Π.Α., Αργεντινή, Λιθουανία κατά περίπτωση). Η εθνική δεν έχει αντιμετωπίσει ομάδα με τόσα φυσικά προσόντα όπως οι Ηνωμένες Πολιτείες, οπότε σε man-to-man μαρκαρίσματα θα έχει προβλήματα αναμφισβήτητα. Από την άλλη βέβαια, τα προβλήματα που αντιμετωπίζει με τη ζώνη εκλείπουν καθώς οι Η.Π.Α. δεν παίζουν ζώνη. Όπως πλεονέκτημα είναι το ότι οι Αμερικανοί δε γνωρίζουν πολλά για την εθνική και ίσως τα βρουν σκούρα σε μια 'ευρωπαϊκής φύσης' άμυνα. Η απουσία του Ζήση στερεί ένα καλό σουτ από την περιφέρεια, οπότε τα κάστανα τα αναλαμβάνει ο Σπανούλης ή ο θετικά μεταμορφωμένος Φώτσης. Αυτοί οι δύο μοιάζουν και οι πιο αξιόπιστες λύσεις σε επιθέσεις τελευταίων λεπτών-όσο μπορεί να κριθεί αξιόπιστο τη στιγμή εκείνη κάτι τραβηγμένο αλλά με σωστή δόση τρέλας..

Από τις υπόλοιπες ομάδες, η νεανική Τουρκία είναι του χεριού μας (αν περάσει), η one-player-team Γερμανία μοιάζει η πιο αδύναμη από τις 8 οπότε auf wiedersehen, η Λιθουανία δύσκολα θα πάει τελικό απέναντι σε πιο σοβαρές ομάδες (αλλά δε θα ήθελα να ξαναπέσει μαζί μας για πολλούς λόγους), η Ισπανία έχει πληρότητα σε όλες τις θέσεις αλλά θα ήταν καλός αντίπαλος, όσο για την Αργεντινή μοιάζει η καλύτερη ομάδα από όλες, καθώς συνδυάζει την ταχύτητα και τον επιθετικό προσανατολισμό των Αμερικανών με μια ευρωπαϊκή σοβαρότητα στο παιχνίδι της. Η δυσκολία στην αντιμετώπιση των Αργεντινών οφείλεται απ'τη μια στους πολύ καλούς περιφερειακούς καθώς πέραν του Τζινόμπιλι υπάρχει ο εξαιρετικός Σάντσεθ κι ο Πριτζιόνι (άτιμη Ταού..), κι απ'την άλλη στην παρουσία παικτών που χωρίς να είναι καθαρά 4άρια ή 3άρια και απέχοντας πολύ από τον ορισμό σέντερ, δυσκολεύουν πολύ άμυνες προσαρμογής (βλέπε Σκόλα, Ομπέρτο, Βολκοβίσκι). Βλέπουμε..

Κατά τα λοιπά ας κερδίσει ο καλύτερος, αν όχι ο πιο τυχερός (και μακριά από το 'Χαμένοι στη Μετάφραση', αν υποθέσουμε πως Μπιλ Μάρεϊ είναι ο Γιαννάκης και Σκάρλετ Γιόχανσον ο Σχορτσιανίτης..)

Monday, August 28, 2006

autumn



Αυτή η εποχή με μελαγχολεί, δεν ξέρω ακριβώς γιατί. Ίσως επειδή τελειώνει το καλοκαίρι (και τελειώνει γρήγορα, όπως πάντα).
Τώρα μένει το φθινόπωρο-ποιο φθινόπωρο δηλαδή, δεν υπάρχει πια φθινόπωρο. Δύο εποχές έμειναν, από καλοκαίρι σε χειμώνα, από τα κοντομάνικα στα πουλόβερ. Υπό άλλες συνθήκες θα σκεφτόμουν το φθινόπωρο αλλιώς-τώρα δε μένουν πολλά να περιμένεις, απλά παρακολουθείς το καλοκαίρι να ξεθυμαίνει.

Ακούω ένα λάιβ από το Tribal Gathering, o Fatboy Slim παίζει βλακείες, Tiesto και Ferry Corsten ασελγούν στο πτώμα της trance, μόνο οι Deep Dish υποφέρονται..
Σε κάποια φάση ακούγεται το 'Autumn Leaves' a capella, είναι από τα αγαπημένα μου κομμάτια έβερ έβερ, δε θα μπορούσε να μη μου αρέσει έτσι κι αλλιώς, ακόμα και στην εκδοχή των Coldcut.

The falling leaves,
Drift by the window.
The autumn leaves of red and gold.
I see your lips,
The summer kisses,
The sunburned hands I used to hold.

Since you went away,
The days grow long,
And soon I'll hear cold winter song.
But I miss you most of all, my darling,
When autumn leaves start to fall



Φθινόπωρο, τόσα τραγούδια, ακόμα και για φύλλα που πέφτουν:


Dusty Springfield - Summer is over
Clannad-Autumn Leaves Are Falling
Donna Summer - Autumn changes
Peter Hammill-Autumn
Earth & Fire - Season of the falling leaves
The Fureys - The first leaves of autumn
The Kinks - Autumn almanac
The Cranes-Leaves OF Summer
Yo La Tengo-Autumn Sweater
The Vines - Autumn shade
Van Morrison - When the leaves come falling down
Harry Conick Jr.-Autumn In New York
Justin Hayward - Forever autumn
Simon and Garfunkel-Leaves That Are Green
Enya - The first of autumn
Frank Duval - Autumn dreams
Tito Puente & Maynard Ferguson - Autumn in Rome
Antonio Vivaldi - The Four Seasons: Autumn
Ella Fitzgerald-Early Autumn
Chet Baker-'Tis Autumn
Nat King Cole-'Tis Autumn
Haircut 100-Calling Captain Autumn
Style Council-Spring, Summer, Autumn
Genesis-Evidence Of Autumn
Pet Shop Boys- Samurai In Autumn
Aztec Camera-Autumn Flower
Van Morrison-Autumn Song
Takeshi Kaneshiro - Season of falling leaves
Devendra Banhart-Autumn's Child
Peter Paul & Mary-Autumn To May
The Church-Autumn Soon
Procol Harum-In The Autumn Of My Madness
Gordon Lightfoot-Leaves Of Grass

Coldcut-Autumn Leaves (Irresistible Force mix)

Cannonball Adderley & Miles Davis-Autumn Leaves (excerpt)

Tuesday, August 22, 2006

ε σάννυ σάουντρακ

Photobucket - Video and Image Hosting

Caetano Veloso-Qualquer Coisa
Sophie Barker-Earthbound
Joseph Nothing-Dreamland Idle Orchestra
Ryoji Ikeda-Dataplex
Soda Inc.-Inner Vision
Cinematic Orchestra-Man With A Movie Camera
Frou Frou-Details
Jimmy Edgar-Color Strip
Erlend Øye-DJ Kicks
David Bowie-Low
Vladislav Delay/Luomo/Uusitalo-άπαντα

summer kisses, winter tears

Photobucket - Video and Image Hosting

Corinne Bailey Rae: πατάς το play και ξαφνικά τα κορίτσια γίνονται πιο όμορφα, το γρασίδι σου γαργαλά τα πόδια, το αλκοόλ μοιάζει θεϊκό./ Caipirinha: momentum cosmico de energia./ Ύπνος κάτω από λεύκα, χαζεύοντας τα άστρα ακούγοντας το Garden Of Brokenness του William Basinski./ 5 το πρωί, μόνο φως το φεγγάρι, μικρή παραλία, από βράχο χύνεται στη θάλασσα νερό ιαματικό (την οσμή από το θειάφι τη συνηθίζεις εύκολα), κολυμπάς ανάμεσα σε βράχια, από τη μια σκάει το κρύο κύμα της θάλασσας, απ'την άλλη το καυτό νερό της πηγής, ξημερώνει. Τι spa και μαλακίες../ Μακριά από νέα και ειδήσεις- και τι να ακούσεις δηλαδή; (Prosthetic leg stolen [!] ). Μόνο ράθυμες αθλητικές../ Gardening at night: να πώς καταπολεμάς τη ζέστη/ Και τώρα, ο Σεπτέμβρης..

Friday, August 04, 2006

Lost In The Humming Air

photo: Narelle Autio


Αυτό το μπλογκ παίρνει τον ιδιοκτήτη του από το χέρι, μαζεύει comments, αρχεία, url και φωτό, πετά την οθόνη από το παράθυρο, ξηλώνει πληκτρολόγια, ποντίκια και καλώδια, και με τη μουσική για μόνη παρέα φεύγει προς αναζήτηση της πιο μπλε από το μπλε θάλασσας.
See ya kiddos, auguste is here calling..have to run..3..2..1..gone

Thursday, August 03, 2006

Summer Tape 06




1. Kuniyuki-Earth Beats (Percussion Dub)

2. DJ Cam-Friends And Enemies

3. Slowdive-Alison

4. DJ Krush & Toshinori Kondo-Sun Is Shining

5. Obscure Celebrities-Fahrenheit (Ulrich Schnauss remix)

6. Hector Zazou-Victim Of Stars

7. John Foxx & Harold Budd-Adult



Χαζό να μη μοιράζεσαι ό,τι αγαπάς.
Ίσως αρκετά downtempo, αλλά καλοκαίρι είναι-μη φοβηθείς τα γιαπωνέζικα, είναι όλα ΟΚ.
Κατεβάζεις τα κομμάτια ένα ένα, ή όλα μαζί εδώ: Download

Το .rar αρχείο ανοίγει με το WinRar.
Δες και τα comments για info.

Banksy, Brooklyn





A new one from Banksy. Από το Woostercollective.

www.banksy.co.uk

a frame, broken





Είχα πολύ καιρό να δω τόσο κόσμο σε συναυλία. Ίσως όλοι περίμεναν τους DM πριν φύγουν διακοπές.
Χρονιά των παλιών φέτος-εκπληρώθηκαν πολλές ευχές φαίνεται. Κι αν σχεδόν όλοι αγνόησαν τους Raveonettes και τον Schiller (μετά του Heppner), είχαν την τύχη να δουν ακμαίους τους Βρετανούς βετεράνους-μια χαρά κρατιέται κι η φωνή του Gahan, κι ο Gore, κι η σκηνική παρουσία τους άψογη. Δεν πειράζει κι αν δεν ακούσαμε μερικά παλιά που περιμέναμε, η συναυλία θύμιζε Greatest Hits-πότε θα ξαναδείς τους Depeche Mode άλλωστε; (αν δεν είσαι στο Hysterika, that is..)

Photobucket - Video and Image Hosting

Photobucket - Video and Image Hosting

Photobucket - Video and Image Hosting

Περίεργο καλοκαίρι φέτος-θα μου μείνει το τόσο περπάτημα γύρω από το Terravibe, τα ουρλιαχτά του Gahan, οι καρχαρίες και τα ρόδα στις οθόνες, το πώς κατάφερα και κατάστρεψα τις φωτό που είναι μόνο οι Depeche Mode μέσα (όλες οι άλλες άθικτες), η αστρόσκονη του Gore, το Walking In My Shoes..
Nobody knows me as well as you do- right?

UPDATE: photos found..

Photobucket - Video and Image Hosting

big hearts come later



The title of the album,TULENKANTAJA (a flame bearer), is taken from the name of a radical literary group in Finland in the early 40s to which his grandmother was part of. This time tekno has a story to tell. There's something human to it.

Label: Huume
Catalog#: HUUME-007
Format: CD
Country: Finland

(Στον Τάσο)

Tuesday, August 01, 2006

πρόσβαση στις φωτονεφέλες


still haunts me

diamond cut like johnny lex collar attached


5 hip hop δίσκοι για το 2006:

1. J Dilla-Donuts
2. Ghostface Killah-Fishscale
3. T.I.-King
4. Dr. Octagon-The Return Of Dr. Octagon
5. Dabrye-Two/Three

(στο repeat το τελευταίο του DJ Shadow, very very nice)







eXTReMe Tracker